Anouk Yve: een bloggers ode

Anouk Yve's nieuwe blog: Ik zeg cheers voor alle (mode) bloggers. Zonder jullie was de online wereld een stuk minder kleurrijk.

Anouk Yve: een bloggers ode

Volgens mij was het 2006 toen ik voor het eerst in aanraking kwam met het fenomeen modebloggen. Via via ontdekte ik de blog van de toen nog onbekende maar o-zo stijlvolle Elin Kling. Wat zij deed was nieuw en fris en toegegeven – god wat wilde ik haar zijn. Wist ik veel dat 7 jaar later Elin Kling zou uitgroeien tot een mode imperium, inclusief een eigen tijdschrift en een collectie voor H&M. Maar inspireren deed ze me al vanaf het begin. Dat wat zij deed, dat wilde ik ook voor de Nederlandse markt en zo werd creatorsofdesire.com geboren.

Heel lang heb ik er bewust voor gekozen achter de schermen te blijven. Laat mij maar managen. De aandacht moest uitgaan naar onze top modebloggers. Punt. Maar recentelijk heb ik – uit branding oogpunt (ik ben en blijf een zakenvrouw) toch de stap genomen een blog te openen binnen ons netwerk. Inclusief outfit foto’s en de hele social media tamtam, alsof ik al niet genoeg accounts te managen heb. Hele fotoshoots worden gehouden om mijn looks aan het grote publiek te tonen en nachten lang broed ik op een nieuwe post. Had iemand mij kunnen vertellen dat modebloggen ontzettend hard werken is? Verward kijk ik naar mijn kledingkast – wat moet ik nu weer aan op de foto? – terwijl ik er snel nog een zakelijk mailtje uitpers.

Ik wil dan ook graag van deze gelegenheid gebruik maken om mijn respect te tonen aan al die – volgens de laatste cijfers – 1,2 miljoen mode bloggers wereld wijd. Jonge vrouwen die stuk voor stuk proberen naam en faam te maken in deze door fashion en macarones (geen modeblog zonder ook maar 1 post over macarones, vraag mij ook niet waarom) doordrenkte industrie, vaak naast hun normale baan of studie. Ik zeg cheers op alle outfits inclusief bijhorende bloed, zweet en tranen. Zonder jullie was de online wereld een stuk minder kleurrijk.

Wil je weten hoe ik aan deze prachtige camel coat kom? De complete shoot en het verhaal erachter vind je op anoukyve.creatorsofdesire.com. Volgen jullie me al via instagram? => @anoukyve

Jas: ZaraShirt: Theyskens TheoryLeren broek: OAKPumps: Isabel Marant

Lees hier dag zeven van Paris Fashion Week, dé dag van Chanel en MC's Simone was erbij >