MC Daily News: MC’s Simone op Paris Fashion Week, day two

Ook gisteren sjeesde MC’s Simone op de fiets langs de Parijse trottoirs. Gelukkig trakteert ze ons op een verslag van haar dag tijdens Paris Fashion W

MC Daily News: MC’s Simone op Paris Fashion Week, day two

Ook gisteren sjeesde MC’s Simone weer op de fiets langs de Parijse trottoirs. Van showroom naar showroom, van het ene modieuze pareltje naar het volgende. Gelukkig trakteert ze ons op een verslag van haar dag, en hoeven we niets van al dit fijns tijdens Paris Fashion Week te missen.

Zomerse fashion en een it-bag van Barbara Bui

Mijn programma maandag was serious business. Na een Frans ontbijtje begon ik aan een dag vol afspraken bij topontwerpers. De eerste stop? Paul Smith. Zijn collectie – met de gewoonlijke mannelijke invloeden, maar iets kleurrijker dan normaal – had ik al tijdens de show in Londen gezien. Het grote verschil: nu kon ik alle stoffen ook even voelen, magnifique!

Van een tikkeltje masculien ging het naar licht en vrouwelijk in de showroom van Dries van Noten. Ieder kledingstuk leek met goud, ruches of gewassen katoen een zomers cadeautje. Een hele andere stijl trof ik vervolgens aan bij Barbara Bui, waar het thema ‘denim’ fraai was uitgewerkt. Niet casual, maar juist zeer fashionable met kant, leer met (zéér geloofwaardige) denimlook en een sublieme it-bag.

Dansen met de sterren met Jean Paul Gaultier

Door naar Gaultier, waar duidelijk zichtbaar was dat fashion een feestje is. Zijn collectie was geïnspireerd op ‘Dancing With The Stars’, want: Gaultier is een fanatieke fan van dit tv-programma. Iconische items hadden een dansachtige twist gekregen (denk aan ruches en salsa-achtige elementen). Helemaal onder de indruk was ik ook van de laatste collectie van ontwerper Marco Zanini voor Rochas, met veel metallic en pastel, struisvogelveertjes en wijde plooirokken met rechte jassen.

Nog even terug naar modern denim, bij Isabel Marant. Een rock-‘n-roll collectie met romantische twist. Zie ook vooral dé it-sandal voor de zomer. Als mijn creditcard een onbeperkt limiet had, had ik deze (en alle  andere items in deze showroom) in mijn koffer gestopt. Hetzelfde geldt voor de sieraden van Aurélie Bidermann, die iedere casual outfit opfleuren, en de fenomenale schoenen die ik spotte bij Louboutin.

Zo veel mooie mode, daar moest op geproost worden. Voor één keer ruil ik mijn fiets in voor een taxi en begeef mij, na een wijntje met May-Britt Mobach in hotel Costes, naar een diner in Mama Shelter op uitnodiging van Escada. Daarover morgen meer. Dan zal ik je meteen bijpraten over de show van Chanel en mijn high tea in hotel Meurice met internationale Marie Claire collega’s. Ik heb er weer zin in!

Lees hier ook alles over dag 1 van Simone's PFW >