MC Daily News: MC’s Simone op Paris Fashion Week

MC’s Simone is aangekomen in Parijs en deelt in haar kersverse blog de highlights van haar dagen tijdens Paris Fashion Week.

Lees ook

De vijfde dag van Paris Fashion week zit erop. Het was de dag waarop Kenzo, Céline, Chloé, John Galliano en Givenchy de catwalk domineerden, én het was de dag dat MC’s Simone in Parijs aankwam. In haar kersverse blog deelt ze de highlights van haar dag, un vrai plaisir.

Zondagmorgen, het zonnetje schijnt en ik zit in de Thalys naar Parijs de fashionshows van de afgelopen dagen te bewonderen op mijn iPad. Ik heb een paar shows gemist, maar vanaf vandaag ben ik présent, en houd ik jullie op de hoogte van al het moois op mijn pad.

Direct na aankomst begon mijn drukke schema. Nadat ik héél véél uitnodigingen geopend had, heb ik een fiets gehuurd. Niet heel Frans, wél heel handig. Ballerina’s flink op de trappers en binnen no time klopte ik aan bij ontwerper Peet Dullaert in de chique Avenue Montaigne. De buurman van Dior (letterlijk!) gaf een privé presentatie van zijn prachtige collectie die vrijdag op de catwalk is geshowd. De stukken zijn iets sexyer dan vorig jaar met veel dubbele lagen van chiffon, struisvogelveertjes, raffia en soepel tweed. Op slag verliefd was ik op een lichtgewicht, enkellange tweed jas (zie foto), nonchalant door ‘onafgewerkte’ rafeltjes langs kraag, manchetten en onderkant.

Terwijl de tweed jas nog een paar rondjes door mijn hoofd maakte, fietste ik door naar de showroom van Charlotte Olympia waar ik kasten vol kunstwerkjes aantrof. Het thema van de s/s 2014 collectie? ‘Overboard’, en wel in de breedste zin van het woord. Denk aan pumps met ‘message in a bottle-hak’, schoenen van touw of koraal, geborduurde krabbetjes en zeesterren, en clutches in de vorm van een bootraampje.

JurkSchoenenEn dat was nog niet alles. Ik ben momenteel onderweg naar een schoenenpresentatie van NewbarK en vanavond ga ik naar de opening van een nieuwe flagship store van Emilio Pucci. En morgen? Morgen staat er weer veel moois op het programma en zal ik je vertellen over mijn ree see bij Isabel Marant, Barbara Bui en een diner in Mama Shelter op uitnodiging van Escada. Au revoir lieve mensen!

PS Het heeft niets met mode te maken, maar ik heb nog een fantastische tip: als je in Parijs bent, bezoek dan Fondation Cartier. Hier is nog een maand lang de tentoonstelling van Ron Mueck te zien met levensechte menselijke figuren uit klei, in irreële afmetingen. Bizar knap!

Laatste nieuws

Zie ook