Jonna Works The News: award in Berlijn

MC's Jonna en haar nieuwste blog: ''Een paar weken geleden vroeg mijn lief me of ik meeging naar Berlijn, want hij was genomineerd voor de Digital Com

Jonna Works The News: award in Berlijn

Een paar weken geleden vroeg mijn lief me of ik meeging naar Berlijn, want hij was genomineerd voor de Digital Communication Awards met een filmpje (scrol even naar beneden) dat in totaal zo’n 2 miljoen keer is bekeken.

Omdat ik ‘award’ zo’n mooi woord vind, twee miljoen views me best kansrijk leek en een tripje Berlijn soort van supermegaobergeil is, zei ik ja.

We vlogen op donderdagavond. Op vrijdag regende het en namen we een taxi naar het opperkwartier der zakelijke gebouwen in de wijk Mitte. De hapjes gaven het geheel nog enigzins kleur. Maar verder: grijze muren, grijze pakken. Stonden we daar in ons jeans (wel van Denham, dus hipster, dat dan weer wel).

We werden naar een ruimte geroepen, waar voor een 5-koppige jury een presentatie moest worden gegeven. Ik was mee voor de youcandoit-thumbs up-moral support. Maar: jurylid 5 was niet op komen dagen, er stond een eierwekker als timer (echt waar) en het jurylid uit Letland keek of ze een dood kuikentje had ingeslikt.

Omdat het filmpje ernstig grappig is, maar de garantie op een lach ons minimaal leek, wierp ik me op als tech babe die tussen de juryleden MOEST zitten voor het geval er een kabel brak (ik weet echt nada niks van kabels). Mijn idee was dat ik zou gaan lachen zodra het filmpje werd ingestart, en dat de rest zou volgen. Het bleef de volle anderhalve minuut doodstil.

Anywayz, op zo’n moment weet je dat je het niet gaat winnen. Zelfs niet met 2 miljoen views. (We verloren die avond inderdaad - van een Duits filmpje over de wetenschap). Maar verder heb ik geleerd dat het met awards net zo is als met het echte leven. Je kunt het totaal niet inschatten en er maar beter om lachen, want wie om zichzelf lacht, die is altijd een winnaar.

PS Op de bovenste foto zie je mij en mijn nicht Gervaise Coebergh (midden) en vriendin Rosanne (die in Berlijn woont), want: pre-borrel!

PPS Op de andere foto zie je Team Coebergh-Vertov, ready om de award in ontvangst te nemen. Haha. Toen nog wel.

Laat ons via twitter weten of jij wél moet lachen om dit filmpje:

 

 

 

 

 

Jonna ter Veer (@jonnaveer) buigt zich in Jonna Works The News wekelijks op geestige doch inhoudelijke wijze over de (opmerkelijke) actualiteit.