Anouk Yve: allemaal winnaars

Zo af en toe een kijkje nemen in een creatief ondernemersbrein is best wel (heel erg) leuk. Anouk Bos (Anouk Yve) blogt wekelijks voor Marie Claire.

Lees ook

Zo af en toe een kijkje nemen in een creatief ondernemersbrein is best wel (heel erg) leuk. Anouk Bos heeft als jurylid van de Marie Claire Starters Award veel businessplannen in haar handen gehad en blikt in haar nieuwe blog terug op het prille begin van haar eigen ondernemerschap.

Als inmiddels doorgewinterde internetonderneemster – twee jaar online staat gelijk aan minstens vier levensjaren – heb ik dit jaar de eer om plaats te nemen in de jury van de Marie Claire Starters Award. Een klus die ik met beide handen heb aangegrepen. Je mag immers niet elke dag ongestoord een kijkje nemen in het creatieve en met ondernemerslust doordrenkte brein van misschien wel de toekomstige vrouwelijke Steve Jobs of Richard Branson.

Toegegeven, sommige businessplannen hadden nog wat extra aandacht nodig. Gedreven door enthousiasme is het vaak lastig om een sterke focus te behouden. Gelukkig kon het team van Marie Claire in die gevallen vroegtijdig bijsturen. Maar wat zaten er pareltjes tussen! Nog drie weken en dan weten we welk ondernemingsplan uit de grote stapel heeft gewonnen en wie de felbegeerde Starters Award mee naar huis mag nemen.

Wat moet het spannend zijn voor de drie finalisten. Ik weet nog goed hoe ik met mijn eigen ondernemingsplan de boer op moest om investeerders te vinden voor mijn bedrijf. Je hele ziel en zaligheid zit in één beknopt documentje, dat wellicht de sleutel zal vormen tot een succesvolle toekomst als zelfstandige. De elevator pitch die je na twintig keer voor de spiegel oefenen nog steeds niet fatsoenlijk je ‘strot’ uit kunt krijgen, het is zenuwslopend. Maar de ontlading die volgt als het je allemaal is gelukt: heerlijk.

Ik vind het fantastisch om te zien dat zóveel gemotiveerde vrouwen in deze onzekere tijd toch de stap hebben genomen om hun plan in te leveren. Eigenlijk hebben ze in mijn ogen allemaal al een beetje gewonnen. Iedere deelneemster heeft met het inleveren van haar plan de belangrijke eerste stap richting het ondernemerschap gezet. Zoals ik altijd zeg: wie niet(s) onderneemt, onderneemt niet.

Blouse: Zara
Rokje: Zara
Tas: Zara
Armband: Mies Nobis
Horloge: Cartier

Volg mij via mijn eigen blog Anouk Yve of via mijn instagram account @anoukyve.

Jij kiest de winnaar van de Marie Claire Starters Award 2013. Als je nu je stem uitbrengt, maak je kans op moet-hebben prijzen én een ticket voor de feestelijke uitreiking. Stemmen dus!

Laatste nieuws

Zie ook