Renske's Radar: Kantor Weekend @ Sloterdijk

Haast je naar de eerste editie van het culturele event Kantor Weekend in Amsterdam Sloterdijk. De leegstaande kantoren rondom Amsterdam Sloterdijk wor

Renske's Radar: Kantor Weekend @ Sloterdijk

 

Wel eens in het kantorengebied bij Amsterdam Sloterdijk geweest? Een weinig sexy plek, als je het mij vraagt. Het staat er bomvol lege kantoren, plekken waar ooit keihard gewerkt werd aan prangende deadlines, tergende targets en puike presentaties. Eeuwig zonde, uiteraard. Ik bedoel: Berlijn had er al lang een flinke hotspot van gemaakt. Gelukkig keert het tij en kun je op 5 en 6 oktober naar de eerste editie van Kantor.

SLOTERDIJK GOES BERLIN STYLEIk voorspel bij deze een ware aardverschuiving, zij het op de tikje lange termijn. Amsterdam Sloterdijk wordt een heuse hotspot. De plek waar je op Berlijn-fähige wijze een feestje kunt bouwen. Helemaal als Kantor Weekend een succes wordt, en geloof me: dat lijkt er wel op. Dat krijg je als PUP CONCEPTS en PAARDENKRACHT zich er mee bemoeien.

KANTOR WEEKENDWat je kunt verwachten? Houd je vast: vijf verdiepingen vol vermaeck. Op de bovenste vijf etages van het leegstaande gebouw vind je eten, kunst, performance, technologie en muziek. Er zijn nieuwe artiesten en talenten die zichzelf presenteren en verschillende workshops geven, maar ook Het Stedelijk Museum, Het Nationale Ballet en het EYE Film Instituut doen een duit in de zak.

Er er is meer. Je kunt eindelijk live kennis maken met 3D printing (bizar hot), naar de winnaars van het NK poetry SLAM luisteren of naar een cabaretvoorstelling van de Kleine Komedie. Ook fotografie en film zijn present, denk aan o.a. een expo van FOAM en bijzondere IDFA-documentaires.

WILLIAMSBURG EAT YOUR HEART OUTDe tweede verdieping van het gebouw staat geheel in het teken van food. De oude kantine van Bright Offices wordt omgetoverd tot een restaurant met Brooklyn- en Williamsburg vibe, waar jonge muzikanten de lunch en het diner zullen verrijken met akoestische muziek.  Een absolute must-go, helemaal als je je bedenkt dat je ook nog eens getuige bent van de rising trend om je etentje of festiviteit op te luisteren met klassieke live-muziek.

Toch kun je op de bovenste twee etages heus hard feesten. Daar zullen internationale DJ’s en artists een mix draaien van eigenzinnige deephouse, hiphop en disco. Uitblazen doe je op zondag, in de speciale blues bar.

Wat? KANTOR: 5 FLOORS OF BOUNDLESS IMAGINATION 5 & 6 oktober 2013Waar? Bright Offices, Amsterdam Sloterdijk 12:00-23:00uKost dat? Dayticket € 29,50 / Weekendticket € 48,50www.kantorweekend.comFacebook KANTOR

MC's Renske Hoff (@McRenske) schrijft in Renske's Radar over de nieuwste en hipste hotspots.