MC Daily News: Iris van Herpen ontwerpt balletkostuums

Iris van Herpen creëerde opvallende kostuums voor het New York City Ballet: vrouwelijk, stoer en gehuld in zwart plastic.

Lees ook

De Nederlandse Iris van Herpen creëerde opvallende kostuums voor het New York City Ballet. Met slechts een verre afstammeling van de tutu als rok en zonder het gebruikelijke palet van roze tinten introduceerde ze de zwarte ballerina. Vrouwelijk, stoer en gehuld in zwart plastic.

High fashion en ballet komen samen in de kostuums die Iris van Herpen ontwierp voor het nieuwe balletstuk ‘Neverwhere’ van choreograaf Benjamin Millepied (man van Nathalie Portman en choreograaf van Black Swan). De kostuums bestaan uit honderden architectonische plastic ‘platen’ die het licht kunstig weten op te vangen zodra een ballerina in beweging komt. De platen veranderen bovendien met de kleur van het licht mee: blauw licht betekent een blauw kostuum. Het geheel wordt afgemaakt door een stoere, maar sensuele boot die de vorm van het perfecte balletbeen accentueert. Wij kunnen onze ogen er niet van afhouden!

Het stuk van Benjamin Millepied ging in première tijdens het New York City Ballet’s Fall Gala op donderdag 19 september. Sarah Jessica Parker verscheen als host van de avond in een roze, zijden jurk van designers Prabal Gurung en Olivier Theyskens. Ook Nathalie Portman was (in adembenemende driekleurige Dior jurk) aanwezig bij dit feestelijke event in het David H. Koch Theater, evenals Doutzen Kroes en Drew Barrymore.

Fotografie: Erin Baiano

Part deux van de serie ‘how to: zakelijke signature look’ staat online! Rock de ‘afterwork-beautylook’ met behulp van de tips van visagist Gigi Bowmer van Estée Lauder >

 

Laatste nieuws

Zie ook