Q&A met Simone Dernee – Fashion Director Marie Claire Nederland

Hoe word je succesvol in de mode? En hoe word je een goede stylist? Met de tips van Simone Dernee, Fashion Director Marie Claire, gaat het jou lukken.

Q&A met Simone Dernee – Fashion Director Marie Claire Nederland

Hoe word je succesvol in de mode? En hoe word je een goede stylist? Met de tips & tricks van de ervaren Simone Dernee, Fashion Director Marie Claire Nederland, gaat het jou lukken.

“Als stylist ben je eigenlijk een klein productiebedrijfje in je eentje. Dat is hard werken, dus een enorme passie voor mode en een dosis doorzettingsvermogen zijn essentieel. Daarnaast moet je voortreffelijke smaak hebben, je eigen mening durven geven en je eigen stijl los kunnen laten. Sterker, als je écht een goede stylist wil worden moet je pit en lef hebben: durven provoceren om te inspireren.”

“Een goede stylist is herkenbaar aan haar eigen handschrift en heeft respect voor mode als ambacht. Vastbesloten om het te gaan maken in de mode? Onthoud dan ook dat je niet altijd de lieverd moet uithangen, zelfs niet als je pas net komt kijken. Zoals Grace Coddington (creative director Vogue U.S., red.) eens tegen haar assistente zei: ‘Don’t be too nice, not even to me’.

Hard werken dus, maar dan heb je wel een bijzonder leuke én gevarieerde baan: “Het komt bijvoorbeeld voor dat ik met koffers vol moois naar Kenia vlieg, of dat ik na een fashionshow in Parijs tijdens een exclusieve high tea in hotel Meurice plots naast een bekendheid zit. Maar: ik ga wel op de fiets van show naar show, want ik blijf een écht Nederlands meisje. En ik spendeer heus ook heel wat dagen op kantoor. Dat hoort er óók bij.”

Simone Dernee hield een presentatie tijdens de Fashion Masterclass ‘How I Got The Job In Fashion’. Tijdens deze Masterclass was er ook een Live Hangout On Air met Marie Claire US en onze eigen hoofdredacteur May-Britt Mobach! Gemist? Bekijk ‘m hier! >