Editors Style Blog: long way back

Regisseur Arne Toonen en Jonna gaan a long way back. 'We kennen elkaar uit onze studententijd. Gek en leuk: ik mag interviewen voor Marie Claire.'

Editors Style Blog: long way back

Regisseur Arne Toonen en ik gaan a long way back. We kennen elkaar uit onze studententijd. Gek en leuk tegelijk dat ik hem nu mag interviewen voor Marie Claire.

Met zijn haren nog nat van het douchen komt Arne café Hutspot in Amsterdam binnen. Hij heeft niet zo’n goede nacht gehad, zoontje Chico was aan het spoken, vertelt hij. Toch ziet hij er ondanks het gebrek aan slaap hartstikke knap uit. Daar kan ik jaloers op zijn, want ik moet echt camouflagestift onder mijn ogen doen om er weer fris uit te zien na een korte nacht. Omdat hij nog niet heeft ontbeten bestelt hij een bananenshake en een tosti. Eerst laat hij me foto’s zien van zijn zoontje, een ondeugend klein mannetje met skateboard en trainingspak. Dan begint het interview. Vroeger gingen onze gesprekken niet zo diep, nu vertelt hij me over zijn terugval na de film Black-Out in 2012 en wat het met hem deed om tijdelijk niet meer te kunnen werken omdat hij ‘op’ was. Hij legt ook uit hoe hij zichzelf herpakte, en hoe belangrijk  zijn vrouw Birgit (Schuurman) in die periode voor hem was.

We eindigen het interview met een jongensdroom: het maken in Amerika. Arne ging afgelopen zomer op bezoek bij Warner Bros in Hollywood en heeft daar nu goede contacten. Hij is een talentvolle regisseur en heeft ongelooflijk de gun-factor. Hij gaat het maken in de USA, mark my words.

Blouse: onbekend winkeltje in Berlijn Jeans: C&A Schoenen: The Bronx