Anouk Yve: High on Fashion

Hier zit ik dan in de trein, totaal niet fashionable met een hoofd vol snot. Het contrast met London Fashion Week had niet groter kunnen zijn.

Lees ook

Hier zit ik dan in de trein, totaal niet fashionable met een verkouden hoofd vol watten. Het contrast met vier dagen modegeweld tijdens London Fashion Week had niet groter kunnen zijn. Thuis wacht me een kop warme thee, kan ik mijn Christian Louboutin-pumps weer inruilen voor mijn sloffen – en er staat vast een berg afwas voor me klaar (heus niet dat manlief de handen uit de mouwen steekt). London Fashion Week zit er weer op en boy oh boy wat vind ik dat jammer. Van mij mag het 52 weken per jaar fashion week zijn. Het schept zo’n band: rij aan rij zitten voor de grote shows en totaal ondergedompeld worden in het nieuwste wat fashion te bieden heeft.

‘Excuse me, can I have an autograph from your coat?’

Het is dat kleren geen eigen leven leiden, anders had ik de wollen ruitenjas van Stella McCartney (€ 2200) die mijn buurvrouw droeg tijdens een van de shows, om een handtekening gevraagd. Klinkt over de top, maar in deze industry begrijpen ze dat.

Terugkijkend op het spektakel van modevolk, fashion shows en streetstyle paparazzi is het moeilijk om één echte highlight te noemen. Er waren er simpelweg teveel. Natuurlijk is het harstikke cool om jezelf in modieuze outfit terug te vinden op alle grote mode websites, en ik beleefde een persoonlijk geluksmomentje toen bleek dat niemand minder dan Tommy Hilfiger in de Starbucks naast me stond. Of wat dacht je van mijn eerste Burberry show? Cara op aanraakafstand in een doorschijnende embellised trenchcoat. Ik bedoel maar… Maar het meest heb ik genoten van de persoonlijke momenten. Misschien vinden veel mensen fashion week maar oppervlakkig, maar voor mij betekent het vooral een weerzien met geweldige creatieve mensen uit de industrie. ‘Fashion power women’ noem ik ze. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik me naast hen mag scharen. High on fashion? Een beetje misschien, of is het toch mijn verkoudheid? See you in Paris…

Volg al mijn fashion week avonturen via mijn eigen blog Anouk Yve of via mijn instagram account @anoukyve.

Jas: Carin Wester
Bloes: Joseph
Broek: Acne
Schoenen: Isabel Marant
Tas: YSL
Armband: Joseph

Credit fotografie: stockholmstreetstyle.com

Laatste nieuws

Zie ook