Starters Award: durf te dromen

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award.

Starters Award: durf te dromen

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award. Deze week is Deborah (Physical Business) op zoek naar een goede balans tussen haar to do list en genieten, staat Sanne (Single & Stijl) stil bij haar succes en werkt Inge (HuurDeCatwalk) aan de uitstraling van haar website.

Deborah Monfils van Physical Business: Balans

Ik heb weleens de neiging om mezelf compleet te verliezen in mijn to do list. Het is fijn als je geen baas meer hebt die je vertelt wat je moet doen, maar de keerzijde hiervan is dat je af en toe met je handen in het haar zit. Ook merkte ik dat er weken voorbij gaan zonder bewust te genieten van dit leuke werk.

Dat moet veranderen dacht ik! Ik begon met zoiets simpels als de lunch. In plaats van een snelle boterham aan de keukentafel, ging ik naar buiten voor een flinke wandeling om mijn gedachten te verzetten en beloonde ik mezelf met een heerlijke sandwich van de bakkerswinkel. En nu ik toch al in de stad was, kon ik net zo goed ook even dat mooie colbertje aanschaffen dat ik bij Massimo Dutti had gezien. Tussendoor nog even een tijdschriftje en zo gingen de dagen voorbij: werken, lunchen, winkelen en lezen. Wauw, een ideaal leventje. Totdat ik aan het einde van deze week mijn to do list eens goed bekeek en zag dat ik bar weinig voor elkaar had gekregen. En mijn bankrekening zag er nog een stuk deprimerender uit.

Balans. Ik vind het inmiddels een typisch vrouwenwoord: ik stel me er altijd een sereen uitziende vrouw bij voor die op één been haar evenwicht houdt (en met haar armen in de lucht – zie je het ook al voor je?). Maar ook al klinkt het tegenwoordig vaak zweverig, ik moet toegeven dat ik het zelf maar al te graag zou willen vinden. Ik kan me voorstellen dat iedereen die een persoonlijk afslankdoel heeft, die balans ook graag wil vinden. Na het bereiken van je streefgewicht begint namelijk het ‘normale’ leven weer. Hoeveel eet en beweeg je dan om slank en fit te blijven? Daarom richten we ons bij Physical Business op het vinden van het juiste eet- en beweegpatroon dat blijvend bij iemand past. Het wordt tijd dat ik dit principe toepas op mijn eigen agenda: een timemanagement plan waarmee ik iedere week flink wat werk verzet én meer geniet van de weg naar het doel!

Sanne Tummers van Single & Stijl: Dromen zijn bedrog? Dacht het niet!

‘’Zeg Sanne, wordt het niet eens tijd om jezelf even hard te knijpen en wakker te worden? Zou je niet even stilstaan bij de dingen die op dit moment allemaal gebeuren? Is dit niet waar jij ooit stiekem van droomde?’’

Afgelopen donderdag sloeg ik de nieuwste Marie Claire open en stond oog in oog met mezelf als genomineerde voor Starters Award 2013. Meteen dacht ik terug aan een paar jaar geleden, toen ik Brigitte Bloksma interviewde over haar concept waarmee ze genomineerd was voor Starters Award 2009. Ik vertelde haar hoe geweldig het me leek als dat mij ook zou lukken. En nu sta ik daar! Door alle lijstjes met dingen die ik nu op korte termijn allemaal wil realiseren, zou ik bijna vergeten te genieten van dit moment en vergeten te realiseren dat dit een droom is die uitkomt.

Laatst zeiden een paar vriendinnen nog tegen me dat ze mij het voorbeeld vinden van iemand die haar dromen najaagt en er 100% voor gaat. Dat bewonderen ze. Misschien wel een van de mooiste complimenten die ik ooit gekregen heb, want ja, ik ben een dromer en ik vind dromen van levensbelang. Zeker als deze dromen je inspireren en je aanzetten om dingen te doen waarvan je dacht dat je het niet zou durven of dat het je niet zou lukken.

Over dromen gesproken. Afgelopen week was ik te gast in een lifestyle programma op de regionale zender TV Limburg om te praten over Single & Stijl en mijn nominatie. Een leuke ervaring, een mooi promotiemomentje en vooral een goede oefening voor het moment dat ik eindelijk mag aanschuiven bij ‘De Wereld Draait Door’, want Matthijs, ik ben er klaar voor! Juist ja, dromen mag. Dromen moet.

Inge Parée van HuurDeCatwalk: one-page-of-fame

Op donderdagmiddag sta ik in de plaatselijke boekhandel met knikkende knieën het nieuwste nummer van Marie Claire door te bladeren. En ja, daar sta ik... Op bladzijde 67 om precies te zijn. Wauw, wat gaaf! Mijn haar, mijn make-up, die groene jurk en dan die schoenen... Mijn ultieme glamourmoment. Het bijbehorende interview geeft ook nog eens precies en duidelijk weer waar HuurDeCatwalk over gaat en wat ik hiermee hoop te bereiken. Ik ben blij!

Naast deze one-page-of-fame moest er natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. Zeker nu de Marie Claire met onze reportage in de schappen ligt en het publiek dat bekend is met HuurDeCatwalk steeds groter wordt. Voor nu vind ik het belangrijk dat de website er perfect uitziet, zodat geïnteresseerden worden ‘besmet’ met het HuurDeCatwalk-gevoel en binnenkort de show in hun favoriete designer dress willen lenen. Maar wat is dat HuurDeCatwalk-gevoel dan precies en hoe ga ik dit uitstralen? Voldoet de website hieraan? Nee... Eigenlijk niet. Hoe trots ik ook ben dat ik de website helemaal zelf heb gecreëerd en dat het alle informatie van HuurDeCatwalk overzichtelijk weergeeft, mist het die toegankelijke, simpele en toch classy uitstraling.

Tijd dus voor de eerste verbouwing. Voordat ik de boel ga omgooien is het van belang om het beeld dat ik van HuurDeCatwalk in mijn hoofd heb te vertalen op papier. Een mooie (en leuke) manier hiervoor is een moodboard maken. Met een stapel oude magazines, een schaar, lijm en papier in de aanslag ga ik aan het werk. Na een tijdje ‘prutsen’ heb ik dankzij de juiste kleuren, foto’s en teksten een mooi en bruikbaar resultaat om toe te passen op de website. Het is iets ingewikkelder om de nieuwe lay-out te bouwen dan ik dacht, maar dit is niet erg. De site is uiteindelijk toch het visitekaartje van het bedrijf en ik zal hard werken om het te krijgen zoals ik het wil.

Wil je dat jouw favoriet wint? Stemmen maar >