MC Daily News: Fashion Masterclass van Fashiolista

Fashion Masterclass van Fashiolista: lanceer jezelf met een raket de modewereld in met deze tips van Emilie Sobels en Maddie Raedts.

Lees ook

Emilie Sobels en Maddie Raedts van Fashiolista zijn een van dé online helden van dit moment. Hun online fashion community kreeg binnen een jaar meer dan een miljoen leden. Klaar voor jouw eigen lancering in de modewereld? We vatten hun tips voor je samen, dus houd je notitieboekje gereed.

Tip 1: Je komt er niet onderuit wanneer je die modebaan in de wacht sleept. Je zult hard moeten werken: lange werkdagen zijn part of the deal. Geen probleem? Dan is de eerste stap dat je zorgt dat je opvalt. Doe aan personal branding en word een eigen ‘merk’. Kies een eigen stijl, wees niet bang en wees jezelf.

Tip 2: Je eigen stijl moet je vervolgens communiceren. Iedereen heeft een stem door internet, dus maak daar gebruik van: ‘Put yourself out there and get in the picture.’ Ga ook naar evenementen met netwerkmogelijkheden. Laat je snoet op de goede plaatsen zien, zorg dat je met de juiste personen op de foto gaat en leer mensen kennen. Ben jij een blogger? Dan gelden deze tips ook (juist) voor jou.

Tip 3: Het kan natuurlijk ook zijn dat je jouw droombaan in fashion door middel van een sollicitatiegesprek moet bemachtigen. Dan is het belangrijk dat je de ‘interview X-factor’ hebt: ‘Heb een uniek verhaal, breathe fashion en love online, want dat is nu eenmaal booming business.’

Emilie Sobels (fashion director) en Maddie Raedts (director of brand development) van Fashiolista hielden een presentatie tijdens de Fashion Masterclass ‘How I Got The Job In Fashion’. Tijdens deze Masterclass was er ook een Live Hangout On Air met Marie Claire US en onze eigen hoofdredacteur May-Britt Mobach! Gemist? Bekijk ‘m hier! >

Fotografie: Bente Maria Hilkens

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.

Zie ook