Editors Style Blog: Maroesja's extreme Burning Man make-over

Twee weken geleden reden we door Nevada's Black Rock Desert weg van Burning Man. Het meest waanzinnige festival dat ik ooit heb meegemaakt.

Editors Style Blog: Maroesja's extreme Burning Man make-over

Twee weken geleden reden we door Nevada's Black Rock Desert weg van Burning Man. Het meest waanzinnige, ongewone, bizarre en vrije festival dat ik – tot nu toe – ooit heb meegemaakt.

Burning Man is een behoorlijk onbeschrijfelijke ervaring, maar ik probeer het toch. Het festivalterrein ligt dus middenin de woestijn. Het is zo groots, zo weids, dat ik achteraf het gevoel heb alsof ik tijdens die zeven dagen Burning Man op een andere planeet heb geleefd. Ook je tijdsbesef verandert (lees: gaat in rook op) maar dat komt ook door de programmering die de hele nacht en dag doorgaat. Je kunt om zes uur 's ochtends naar een geweldig feest, maar ook om 3 uur 's middags.

Bij deze bizzare wereld hoort voor veel bezoekers ook een bijzondere, onderscheidende en onwerkelijke look, zoals deze extreme make-up die geïnspireerd is op de 'Dias de los muertos-look' (Google dat maar eens). Heerlijk om zo extreem uit te kunnen pakken en het bleef nog verrassend goed zitten ook.

Ook zin in deze look voor een feestje? De  benodigdheden:

  1. Een waterproof zwarte eyeliner, zoals Max Factor Coulor X-pert Waterproof Eyeliner.
  2. Kryolan Aquacolor Waterschmink in diverse kleuren, professionele make-up. Perfect voor facepainting (handig, want het is woestijn-proof en het blijft gegarandeerd uren zitten).
  3. Een losse gezichtspoeder voor een betere hold en om de boel te fixeren, bijvoorbeeld Dior Diorskin Rose Powder.
  4. Een intens rode lipstick die lang rood blijft, zoals Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture nr 1 Le Rouge.
  5. Kunstwimpers met veertjes aan de uiteinden. Extra cool om bij deze look slechts één oog van een kunstwimper te voorzien.
  6. Een dosis creativiteit en een stabiele hand.

That’s all!

Check hier ook de blogs van alle Marie Claire redacteuren op creatorsofdesire.com>

Credits fotografie: Raoul KuiperCredits make-up: Natasha van de Brand Horninge