Starters Award: pure inspiratie

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award.

Starters Award: pure inspiratie

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award. Deze week stelt Deborah (Physical Business) haar doelgroep vast, had Sanne (Single & Stijl) een inspirerende maandagavond brainstorm en kijkt Inge (HuurDeCatwalk) uit naar het najaar.

Deborah Monfils van Physical Business: Wie behoort nou eigenlijk tot de doelgroep?

Nu ik ‘website bouwen’ van mijn to-do list kan strepen, is er weer ruimte voor het échte werk. Zo ga ik gedurende vier weken een leefstijl-programma begeleiden. De eerste bootcamper heeft zich al aangemeld! Tot nu toe begeleidde ik vrouwen op langere trajecten die voornamelijk op voeding waren gericht, maar nu is het zo ver: één maand om het leefstijl-programma te doorlopen. Ik weet niet voor wie het leerzamer zal zijn, voor de dame in kwestie of voor mijzelf.

Met de website in de lucht, rijst ook de vraag: Hoe ga ik Physical Business bekend maken bij de doelgroep? Sterker nog: wie behoort tot de doelgroep?

Terwijl ik met mijn moeder aan de telefoon aan het brainstormen ben over de mogelijkheden, herinnert ze zich Danny van het programma Obese. Hij was in het programma 155 kilo afgevallen. Na een tijdje kwam hij weer in beeld tijdens een interview. En wat bleek? Hij was weer 45 kilo aangekomen. Tijdens de finale van Obese woog hij 114 kilo de week daarop woog hij alweer 122 kilo. Danny vertelde in het interview dat hij tijdens het programma volledig gefocust was op het (tijdelijke) doel. Maar daarna begon het normale leven weer en hij had zich onvoldoende gerealiseerd dat hij de gezonde gewoontes voor de rest van zijn leven moest aanhouden. Een harde les, maar gelukkig liet Danny zich niet uit het veld slaan en pakte hij weer een gezond beweeg- en eetpatroon op.

Door dit gesprek met mijn moeder begrijp ik wie de doelgroep van Physical Business is: vrouwen die niet opnieuw het wiel willen uitvinden, maar graag in één keer goed getraind willen worden om hun leven zo te kunnen inrichten dat ze slank, fit en energiek zijn. Het zijn vrouwen die bereid zijn te investeren in een goede basis, en daardoor het jojo-effect zullen omzeilen.

Sanne Tummers van Single & Stijl: Na frustratie komt inspiratie!

Als freelancer ben ik inmiddels gewend ‘alleen’ te werken, maar dat heeft natuurlijk ook een keerzijde. Bij Single & Stijl vind ik het daarom extra belangrijk om te brainstormen met anderen en mijn ideeën met hen te delen. Carlijns marketingtechnische kijk op de zaak is dan ook een perfecte toevoeging op mijn meer inhoudelijke, creatieve en redactionele blik. Dit wordt nog eens aangevuld door de passende ideeën van Single & Stijl contributor/redacteur Lotte. Zij schoof maandagavond ook nog even aan tafel. Flesje wijn erbij en brainstormen maar! Resultaat: een goed gevulde content calendar tot het einde van het jaar, nog meer nieuwe ideeën klaar voor uitvoer en vooral een portie nieuwe energie om door te gaan.

Inspiratie kreeg ik deze week door het lezen van het boek ‘The Single Woman’ van de Amerikaanse Mandy Hale. Ik volg haar al een tijdje via social media vanwege haar pakkende oneliners. Hoewel de look & feel soms ietwat Amerikaans is voor nuchtere Hollandse singles (en nee, het valt niet onder de categorie ‘self help books’), heeft de wijze waarop zij het single-life benadert veel raakvlakken met Single & Stijl. Heerlijk dus om me even onder te dompelen in haar (herkenbare) single inzichten, power talks en teksten zoals: “What would your life look like if you stopped waiting for love and started living instead…?” en “A season of loneliness and isolation is when the caterpillar gets its wings. Remember that the next time you feel alone…”

Inge Parée van HuurDeCatwalk: Laat de winter maar komen

ingecollage

Ik heb zin in het najaar! Dit betekent trouwens niet dat afgelopen zomer zo verschrikkelijk was, integendeel. In dat zonnige seizoen is mijn ondernemersavontuur begonnen en werd HuurDeCatwalk, slechts één maand nadat ik mijn bedrijf officieel bij de KvK had ingeschreven, genomineerd voor de Marie Claire Starters Award. Ik werd, samen met negen anderen, uitgenodigd op het hoofdkantoor van Marie Claire om deel te nemen aan een Business Bootcamp onder leiding van powervrouw Eva Hukshorn. Ook kreeg ik met dezelfde groep een zakelijke business look aangemeten tijdens een beauty workshop van Estée Lauder én had ik samen met Deborah en Sanne een geweldige dag in het Sir Albert Hotel voor onze reportage in het oktobernummer van Marie Claire.

Ik heb zin in het najaar, want op 14 oktober is de uitreiking van Starters Award 2013. Natuurlijk hoop ik dat ik win. Met het startkapitaal kan ik een begin maken met de webshop, word ik een jaar lang gecoacht door ondernemersplatform E-factor en krijgt HuurDeCatwalk pr-ondersteuning van bureau MaisonPR. Ook als ik niet win ga ik verder met de opstart van HuurDeCatwalk. Eind dit jaar hoop ik bezig te zijn met de aanloop naar de officiële opening van HuurDeCatwalk.nl.

Ik heb zin in het najaar, want een nieuw seizoen betekent ook een nieuwe garderobe. Een roze (of een andere pastelkleur... ik ben er nog niet uit) oversized winterjas, ondermeer gezien op de catwalk bij Carven, Simone Rocha en Céline, staat bovenaan mijn wishlist. Voor zakelijke afspraken ga ik de deur uit in ‘mannelijke’ materialen zoals krijtstreep en tweed. Een dagje thuis werken op de bank doe ik stylish in een warme gebreide trui en met een kop warme chocomelk in de aanslag.

Wil je dat jouw favoriet wint? Stemmen maar >