Anouk Yve: eigen baas is goud waard?

Deze week vertelt Anouk Bos, founder van bloggersnetwerk Creators of Desire, over haar ervaringen als eigen baas. Werkweken van zestig uur zijn peanut

Anouk Yve: eigen baas is goud waard?

Deze week vertelt Anouk Bos, founder van bloggersnetwerk Creators of Desire, over haar ervaringen als eigen baas. Werkweken van zestig uur zijn peanuts en vakanties? Die heeft ze niet meer. Toch zijn er genoeg ups die daar tegen opwegen!

Nu ik mijn eigen bedrijf heb, vraag ik me vaak af of ik ooit weer onder een baas zou kunnen werken. In mijn studententijd werkte ik ondere andere als tour guide voor de Gasunie en leidde ik huisvrouwen en hoge piefen rond door het architectonisch en met kunst beladen hoofdkantoor, ook wel bekend als de 'Apenrots’. Hard werken loont, want na mijn studie duurde het niet lang voordat ik mezelf marketingmanager mocht noemen. Heerlijk vond ik het om voor dag en dauw op te staan en vol energie nieuwe en spannende projecten te starten en te leiden. Collega’s, meetings, pauzes, borrels, presentaties en successen. Soms eens vallen, maar altijd weer samen opstaan.

Heel anders is het om voor jezelf te werken. Denk maar niet dat iemand je opvangt als je keihard onderuit gaat. Van een vast inkomen in deze tijd is al helemaal geen sprake en volgens Premier Rutte zal dat – met het mogelijk weghalen van belastingvoordeel voor MKB’ers – ook nog wel eventjes duren, dank daarvoor. Ondernemer zijn is keihard bikkelen. Werkweken van zestig uur zijn peanuts en vakanties? Die heb je niet meer.

Klinkt vermoeiend, ik weet het. Maar je krijgt er natuurlijk ook veel moois voor terug. Successen smaken nog zoeter en je deelt zelf je tijd in. Zat ik vroeger bij 28 graden plus verlekkerd achter mijn desk naar buiten te staren, nu verwissel ik mijn laptop voor mijn iPad en stap de deur uit. Lang leve de technologie. Meetings plan ik via Skype en als ik thuis mis, houdt niemand me tegen om een weekje Nederland te plannen. Zoals nu. Om het gemis aan directe collega’s goed te maken staat mijn agenda deze week vol met Nederlandse werkafspraken. Het liefst onder het genot van een broodje kaas met komkommer en karnemelk. Zo creëer ik eigenhandig mijn eigen werkstramien, dat toegegeven verdomd veel lijkt op dat wat ik ooit heb achtergelaten. Werken onder een baas of niet? Laten we het erop houden dat elk nadeel zijn voordeel heeft en andersom.

Meer van dit? Volg mijn editor’s blog Anouk Yve via Creatorsofdesire.com.

Beeld: Anouk Bos

Coltrui | DIESEL BLACK GOLDRok  | ZARASchoenen | ZARAZonnebril | Cutler & Gross