Starters Award: kluizenaar versus socializer

Starters Award update! Deze week leeft Deborah als kluizenaar, twijfelt Sanne over haar 'eng spannende' situatie en is Inge in de ban van socializen.

Starters Award: kluizenaar versus socializer

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award. Deze week leeft Deborah (Physical Business) min of meer als kluizenaar, twijfelt Sanne (Single & Stijl) over haar 'eng spannende' situatie en is Inge (HuurDeCatwalk) in de ban van socializen.

Deborah Monfils van Physical Business: gezond leven als kluizenaar?

Hoezee! Het is zover: Physicalbusiness.com is live! Deze week heb ik geleefd als een kluizenaar: ik heb tirades afgestoken over de computer, e-mails verwaarloosd en verder ben ik alleen naar buiten geweest voor een takeaway maaltijd (niet goed, ik weet het!). Maar: het resultaat is gelukkig niet uitgebleven. Afgelopen zaterdag vielen eindelijk alle puzzelstukjes op hun plek. Er moet nog een aantal kleine aanpassingen worden gedaan, maar het belangrijkste gedeelte is af. En als eerste viewers van de website, hoor ik natuurlijk heel graag jullie mening. Alle tips en suggesties zijn welkom!

Nadat ik uren (onafgebroken, in dezelfde houding) achter de computer zat, besefte ik me deze week hoe gemakkelijk ik mijn dagelijkse portie beweging vergeet tijdens hectische periodes.  Ik heb me daarom voorgenomen om iedere dag minstens een half uurtje te bewegen, hoe druk ik het ook heb (of denk te hebben). En alsof de kosmos me een duwtje in de goede richting wilde geven, ontmoette ik afgelopen zaterdag één van de oprichters van Human.co: een jong bedrijf dat de killer app ‘Human’ op de markt brengt. Deze app helpt je aan je dagelijkse work-out van dertig minuten: het detecteert al je activiteiten (ook stilzitten), brengt ze in kaart en laat vervolgens zien op welke momenten je meer kunt bewegen. Ik weet niet wat de meeste indruk op me maakte: de vele maanden programmeerwerk die achter zo’n app schuilen, of de overduidelijke passie om mensen  te helpen gezond te leven zodat zij lekker in hun vel zitten.

Mooi om te zien hoe twee compleet verschillende bedrijven hetzelfde doel nastreven. Ik denk dat de app van Human.co een goede boost zal geven aan een gezonde leefstijl. En ik hoop dat we dit, op onze eigen manier, met Physical Business ook zullen doen!

Sanne Tummers van Single & Stijl: no guts, no glory

'No pain, no gain, Sanne.' De woorden van collega zzp’er en vriendin Suze deze ochtend, blijven hangen. Dit is ons maandelijkse koffiemomentje waarin we onze belevenissen en beslommeringen doornemen. Suze heeft net een intensieve managementklus bij een voetbalclub afgerond en heeft als vrouw haar mannetje gestaan. Daar profiteer ik af en toe van, en ik neem haar wijze raad dan ook graag ter harte.

‘Het is spannend’, vertel ik haar. ‘Weet je dan al iets?’ vraagt ze, met het oog op mijn nominatie. Maar dat bedoel ik niet, dat is ‘leuk spannend’. Ik bedoel mijn situatie op dit moment: dat vind ik ‘eng spannend’. Aan de buitenkant lijkt het met die nominatie beter en succesvoller dan ooit te gaan, maar ondertussen brengt de naderende verandering in mijn business (en van minder schrijven naar meer tijd besteden aan Single & Stijl), wat spanning en twijfels met zich mee. Zeker na een zomer waarin het door enkele tegenvallers niet is gelukt om die financiële buffer te creëren die ik voor ogen (en nodig!) had. Maak ik wel de juiste keuze? Ik denk aan al die succesverhalen van ondernemers die vertellen hoe belangrijk het is om door te zetten en je hart te volgen. En dan krijg ik weer dat gevoel dat sterker is dan alle angsten en onzekerheden. De wil om het te doen en het geloof dat het gaat lukken. 'Je zou een baan kunnen nemen waarin je zeker bent van een vast salaris zodat je onbezorgd kunt shoppen,' zegt Suze nog. 'Maar dan?'

Als ik aan het einde van de dag mijn renschoenen aantrek om de heuvels aan de rand van Maastricht te trotseren, kom ik tot de conclusie dat ik dan nooit met dat gelukkige, voldane gevoel door het leven zou gaan. En dat weegt voor mij nog altijd zwaarder. Ik ben geen topsporter of topondernemer, maar ik snap wel steeds beter de link tussen beiden.  Uithoudingsvermogen versus doorzettingsvermogen: een onmisbare eigenschap om te komen waar je wilt zijn. En dat gaat nu eenmaal gepaard met tegenvallers óf pijn. Mijn bovenbenen branden, maar in mijn buik borrelt weer dat lekkere gevoel: ‘No guts, no glory’!

Inge Parée van HuurDeCatwalk: socializen (online én offline)

LinkedIn: check. Twitter: check. Facebook: check. Google+: check. Instagram: check. Pinterest: check. YouTube: check. Een eigen blog: check!

Get Social in Business van Jeanet Bathoorn is één van de boeken waaruit ik nu aan het ‘studeren’ ben. Dankzij dit boek, research op internet én het observeren van andere bedrijven, werd mij duidelijk hoe belangrijk de inzet van social media kanalen op zakelijk gebied is. Mits dit op de juiste manier wordt uitgevoerd. Zakelijk betekent trouwens niet dat het socializen via deze media onpersoonlijk en saai hoeft te zijn. Personal branding toepassen op social media is hierbij een belangrijk aspect. Oftewel: hoe deel ik mijn passie, ervaringen en interesses via social media op zo’n manier dat de identiteit van HuurDeCatwalk hieruit blijkt? Best ingewikkeld nog. Daarom voeg ik een apart hoofdstuk voor social media toe aan mijn businessplan. Op deze manier kan ik social media functioneler en doelgerichter inzetten. Ik leerde deze week meteen mijn eerste les: niet meer tweeten over de nieuwste aflevering van GTST (hoe spannend deze ook was), tenzij een personage verschijnt in een jurk van één van mijn favoriete designers.

Daarnaast breidde mijn zakelijke sociale netwerk met tien personen uit. Dat vind ik leuk. En oké: tien is niet heel veel, maar ik begin ook net. Daarbij doe ik bij elke nieuwe volger nog steeds een klein vreugdedansje, alleen al omdat er weer iemand is die in mij en in mijn idee gelooft.

Maar hoe interessant ik social media ook vind, offline socializen staat nog steeds op nummer één. Geen enkele tweet, por of like gaat boven een schouderklopje van mijn vader, omdat hij zo trots op me is of een gezamenlijk vreugdedansje met mijn vriendinnen om te vieren dat ik er weer een volger bij heb... Dat dan weer wel!

Starters Award 2013: stemmen

Stemmen op jouw favoriet? Dat doe je hier >