Editors Style Blog: fotoshoot voorbereidingen

Freelance stylist Linda Gümüs Gerritsen is vandaag druk bezig met de voorbereidingen voor de high fashion fotoshoot voor alweer ons februarinummer.

Editors Style Blog: fotoshoot voorbereidingen

Freelance stylist Linda Gümüs Gerritsen is vandaag druk bezig met de voorbereidingen voor de high fashion fotoshoot voor alweer ons februarinummer. Haar inspiratie?  Burning Man in de woestijn van Nevada. Hoe een stylist zich voorbereidt op een grote fotoshoot lees je in deze Office Style Blog.

Fotoshoot op Burning Man

Morgen vliegt Linda naar Amerika. Nu pakt ze zo netjes als ze kan alle high end kleding in de koffer. Nog een heel karwei, want er moet veel mee.

Ondertussen vertelt ze over Burning Man. Dat is een festival in de Nevada woestijn uitgestrekt over 8 kilometer met ruim 50.000 bezoekers (Burners) die slapen in tenten, campers en caravans. Op de middenstip staat de man waar het allemaal om draait: de houten Burning Man. Op de voorlaatste avond wordt de vijftien meter hoge gedaante in brand gestoken, hét ultieme magische moment.

“Burning Man is alsof je op een andere planeet belandt”, zegt Linda terwijl ze de koffer dichtritst. “Een surrealistische wereld vol vuurspuwende schepen op wielen, rijdende discoballen en een wandelclub op metershoge stelten. Overleven in de woestijn op dit magische festival, dat gaf me de inspiratie om de fotoshoot op die locatie te doen. Invloeden van de catwalk zijn dan ook goed te herkennen. Denk aan hoge laarzen, veel army-prints en uniform invloeden.”

Het resultaat? Dat tonen we je in ons februarinummer 2014. (Jaja, zo ver werken we vooruit)

Alle Editor Style Blogs van de MC's redacteuren check je hier >

Weten wat de finalisten van de Starters Award deze week hebben meegemaakt? Klikken! >