Starters Award 2013: netwerkborrels en blog stress

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award.

Starters Award 2013: netwerkborrels en blog stress

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award. Deze week beleeft Deborah (Physical Business) een beetje blog stress, stuitert Sanne (Single & Stijl) in high heels over een festival en krijgt Inge (HuurDeCatwalk) modellen aangeboden.

Deborah Monfils van Physical Business: bezinning en reflectie

En toch zou ik het niet willen missen. Het wekelijkse blog-schrijven is een ideaal moment voor bezinning en reflectie. En ook een stok achter de deur: als ik een keer te weinig stof heb om over te vertellen, betekent het dat ik blijkbaar niet genoeg stappen heb gemaakt met Physical Business. Gelukkig is dat tot nu toe nog niet het geval geweest. Integendeel, de Starters Award nominatie brengt iedere week iets moois met zich mee.

Zo heb ik een paar dagen geleden het leuke nieuws ontvangen dat ik bij een oud-werkgever een workshop mag geven over voeding en leefstijl.  Een enorm leuke opdracht die goed aansluit bij het thema van vandaag: hoe blijf je fit en gezond in een maatschappij waar men gemiddeld 23,5 uur per dag zit of ligt?

Ook heb ik deze week gewerkt aan een mini-programma voor Esther Vogel, een super-blogger van 52challenge.nl  waar ze een blog bijhoudt over de wekelijkse uitdagingen die zij dit jaar aangaat. Deze maand richtte ze zich op diëten en als afsluiter gaat ze het programma van Physical Business volgen. Ik kijk uit naar haar verslag van volgende week. En ergens kijk ik stiekem ook een beetje uit naar het schrijven van mijn volgende blog. Niet omdat het een creatief meesterwerk zal zijn, maar wel omdat het weer een reflectie is van de leuke dingen die we meemaken!

Sanne Tummers van Single & Stijl: campagne boosten in high heels

Zo ben ik onder andere begonnen aan een digitale mailing voor mijn zakelijke relaties, andere bekenden en media die ik misschien niet met social media bereik, maar die ik toch graag op de hoogte breng van de nominatie van Single & Stijl. Voor de opmaak schakel ik graag mijn favoriete designer in en dat is niemand minder dan mijn eigen broer Joris, die al verantwoordelijk is voor een groot deel van de huidige vormgeving van Single & Stijl en vaak aan twee woorden genoeg heeft om mijn stijl te vertalen naar iets moois. En als Joris dan toch op mijn kantoor is, vraag ik hem meteen even een stembutton te maken voor op singleenstijl.nl  en om te verwerken in de handtekening onderaan mijn mail. Zo maak ik het iedereen nog wat makkelijker om bij de stemtool op de site van Marie Claire te komen.

Als de nazomer nadert is het hier in Maastricht altijd tijd voor het jaarlijkse ‘Preuvenemint’. Een vierdaags festival waar ‘proeven’, drinken en feesten centraal staan en dat ook bol staat van zakelijke ontmoetingen en borrels. Tijd dus om mijn high heels aan te trekken en op pad te gaan met wat extra Single & Stijl kaartjes in mijn clutch. Leuk om te merken dat Single & Stijl het als gespreksonderwerp goed doet. Het wekt behoorlijk wat nieuwsgierigheid, mensen worden enthousiast en het is een herkenbaar thema. En met een wijntje in hand raak ik zelf uiteraard ook niet uitgepraat over mijn plannen en stuiter ik vrolijk over het Vrijthof in Maastricht!

Inge Parée van HuurDeCatwalk: Buitenkansen en netwerkborrels

En via social media werd ik geattendeerd op een netwerkborrel voor powervrouwen in de businesswereld. Ideaal om te netwerken, wat mij trouwens één van de minder glamourous kanten van de ondernemingswereld lijkt (lees: zwetend en stotterend in een knockoff Chanelpakje mijn idee verkopen aan de grote jongens). Aan de hand van de aanmeldingen, reacties en foto’s die ik achteraf online zag was niets van dit het geval. Jonge, modieuze dames (misschien wel net zo ‘groen’ als ik) stonden bij elkaar alsof ze al jaren BFF’s waren. Tussen de hapjes en drankjes door zal er zeker goed genetwerkt zijn, maar zo traumatisch zoals ik het voor me zag, was het vast niet. Tenminste, dat denk ik. Ik was er zelf namelijk niet bij...

Reden nummer één was de afstand (ruim 2,5 uur met OV), gevolgd door: te druk met mijn businessplan, geen geld en niets om aan te trekken. Maar als ik eerlijk ben was de enige échte reden dat ik er niet bij was: ik vond het gewoon te spannend.

Oké, het leven als een jonge onderneemster is niet zo gemakkelijk als het soms lijkt (eigen baas, zelf bepalen wanneer je werkt). Het vergt hard werken, doorzettingsvermogen, assertiviteit en lef. Dus: bij de volgende buitenkans geef ik mezelf een schop onder m’n kont en spring het diepe in. Dit is wat ik wil.

Starters Award 2013: stemmen

Stemmen op jouw favoriet? Dat doe je hier >