Editors Style Blog: de ultieme journalistentas

In haar eerste Editors Style Blog vertelt redacteur Jonna alles over haar nieuwste aanwinst: een heuse designer journalistentas van Zadig & Voltaire.

Editors Style Blog: de ultieme journalistentas

In haar eerste Editors Style Blog vertelt redacteur Jonna alles over haar nieuwste aanwinst: een heuse designer journalistentas. Van welk merk? En wat in haar 'bobo' past? Dat lees je hier.

In Parijs heb ik deze zomer de ultieme journalistentas van Zadig & Voltaire gescoord. Dat is een Frans merk, opgericht door de kleinzoon van André Gillier, co-founder van Lacoste. Ik heb mijn tas ‘bobo’ gedoopt, want volgens chef redactie Agnès (een geboren Française) staat dat voor ‘bourgeois bohémien’. Precies de look van mijn tas.

Deze tas heeft vier vakken – handig voor al mijn spullen. En magnetische sluitingen. Dat zou je vast niet denken omdat je riempjes ziet, maar ik klap ‘m in een oogwenk open en dicht. Fijn voor als ik haast heb, enne: dat heb ik nogal vaak.

Maar: wat past erin?

  1. Om te beginnen mijn opschrijfboekje. Ik heb een zwart exemplaar, speciaal voor Marie Claire gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook voor een Moleskine kiezen - populair onder journalisten, omdat-ie makkelijk in je broekzak past.
  2. Lange interviews neem ik op. Daarom gaat ook mijn Olympus digital voice recorder (formaat ieniemienie) mee.
  3. En tot slot mijn lipstick ballpoint - een knipoog naar ons glamorous glossy beroep. Ik kocht deze in het Victoria and Albert museum in Londen (hun museumwinkel is echt helemaal te gek). Maar je kunt ze tegenwoordig op veel plekken vinden, check bijvoorbeeld www.juffrouwzonderzorgen.nl.

Check ook alle blogs van MC’s redacteuren op Creators of Desire >

Fotografie: Daniëlle Lambinon