Career Issues by Pauline Bee: Starbucks slurpende boekennerd in New York

Pauline Bee (28) blogt wekelijks over de carrièreperikelen van de nieuwe generatie op de kantoorvloer: twintigers. Ditmaal: de ultieme New York dream.

Career Issues by Pauline Bee: Starbucks slurpende boekennerd in New York

Het gevoel dat het maar eens tijd wordt om de boel de boel te laten en die ultieme droom werkelijkheid te laten worden (lees: het starten van een cupcakewinkeltje of fashion webshop), bekruipt de meesten van ons in de loop van de werkweek. In mijn geval, is dat wonen in New York. Nu is het zo dat rare hersenspinsels bij mij dergelijke dromen binnen no time om zeep helpen. En dat gaat ongeveer zo:

In een perfecte wereld zou ik de hele dag Venti Starbucks wegslurpen in een quirky New Yorkse boekenzaak. Ik zou elke dag Starbucks slash de boekenzaak binnenlopen met mijn early adopter Herschel rugzak, volgepropt met geschiedenisboeken uit mijn studententijd, zodat ik die op elk gewenst moment nog eens diagonaal kan doorscannen. Om zeven uur ’s ochtends zou ik een knus hoekje opzoeken om met schoteltjesogen  - strak van de cafeïne - zoveel mogelijk nieuwsmedia te verorberen en dan het liefst zo eminent en hersenkrakend mogelijk (denk: Harvard Business Review, The New York Times, Washington Post en alle andere Posts en Times met een beetje statuur).

Als ik dan om 11:00 AM als speed reader alle nieuwsbronnen achter de kiezen heb, begin ik aan mijn boekenlijst op de Goodreads app, met een oneindig virtuele boekenkast van te lezen literatuur. Ik zou fulltime aan het lezen zijn; bovenaan mijn visitekaartje zou de benaming 'reader of stuff' prijken. Als iemand mij dan zou vragen hoe het gaat, dan zou ik iets uitkramen als: 'Prima, maar ik had mij wat beter gevoeld als de internationale constellatie in 1588 de jonge Republiek gunstig gezind was'. Een nietsvermoedende vriendin die via Facetime vraagt naar toffe updates uit NYC, zou een stortvloed aan prozaïsch gebrabbel over zich heen krijgen: 'Gaat goed hoor, maar het is ook zo dat second generation bias obstructs women’s access to leadership in even the most well-meaning organizations'. Gewoon omdat het kan, een beetje fulltime met parate kennis strooien. Kortom: ik zou een vreselijk irritante betweter zijn die niet meer in staat is om te small talken over de luchtige dingen des levens.

Ik zou in New York wonen maar totaal tony chocolonely zijn, omdat iedereen mijn nek wel kan omdraaien. De jaren zouden verstrijken en ik zou me steeds verder terugtrekken in eenzaam gebrabbel achter een stoffige boekenkast en lege koppen latte macchiato’s. Ik zou op mijn leven terugkijken en mezelf afvragen waarom ik ooit 'a reader of stuff in New York' wilde worden. Djeez, wat een vreselijk leven zou ik lijden (ja, met een lange ij) in New York. Hmmm… ik denk dat ik voorlopig toch maar even diagonaal modemagazines blijf scannen in een hypermodern kantoorpand met slurpkoffie in Oud Amsterdam. Exit droom New York.

In Career Issues by Pauline Bee blogt Pauline Breeuwsma (28) (@ItsPaulineBee) over de carrièreperikelen van de nieuwe generatie op de kantoorvloer: twintigers. Check Pauline Bee’s blog op www.paulinebee.com.