Editors Style Blog: het modehok en pr-bureaus

Het Modehok hangt barstensvol fantastische items voor aankomend modeseizoen. Wie die items naar ons opsturen, vraag je? En hoe 't in zijn werk gaat? Z

Editors Style Blog: het modehok en pr-bureaus

Het Modehok hangt barstensvol fantastische items voor aankomend modeseizoen. Vrijwel elke dag komen kledingstukken binnen, die we maar al te graag aan onze eigen collectie willen toevoegen. Wie die items naar ons opsturen, vraag je? En wat wij als fashion assistants moeten doen als er weer een lading vol leuks wordt bezorgd? Dat lees je in deze Office Style Blog.

Het Modehok en pr-bureaus

Achter de inkomende pakketjes van Marie Claire's modehok zitten de pr-bureaus. Wat zij precies doen? Zij houden ons te allen tijde op de hoogte van het heetste nieuws rondom de kledingmerken die zij vertegenwoordigen, en daarnaast stellen zij ons in de gelegenheid om kledingstukken te lenen voor onze modeshoots. Plus: pr-bureaus leveren ook mooie kiekjes aan van alle items, die wij vervolgens kunnen gebruiken in shoppingpagina's in het magazine. Jawel, daaraan hebben wij onder andere die fabuleuze stukken te danken in ons septembernummer.

Als moderedactie onderhouden wij veel contact met pr-bureaus. Zo komen wij langs hun kantoor om de fonkelnieuwe collecties te bewonderen en bovenal om inspiratie op te doen voor het komende modeseizoen én onze allernieuwste edities.

Modehok-office-style-blog2Pietje-precies

Zodra items - die door de pr-bureaus zijn verzonden - binnenkomen, hangen wij ze uit aan de kledingrekken. Het is net een kledingkast, maar dan héél georganiseerd. We controleren van welk pr-bureau de stukken afkomstig zijn en voor welke serie de kleding is bedacht. Bovendien moeten we altijd de aangeleverde pakbon controleren.

Op de pakbonnen staat een overzicht van de uitgeleende artikelen, en zo zijn wij gelijk op de hoogte van de nieuwste items van alle modemerken. Best een privilege dus. Maar dit vereist wél pietje-precies werk, want: alle pakbonnen worden gesorteerd in mappen en er moet een overzicht zijn van alle items (per pr-bureau) die binnenkomen en geretourneerd moeten worden. Controleren en nauwkeurig te werk gaan, saai? Niet met deze mödische items.

Check ook alle blogs van MC’s redacteuren op Creators of Desire >

Fotografie: Daniëlle Lambinon