Starters Award 2013: businessland en huwelijkse sferen

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award.

Starters Award 2013: businessland en huwelijkse sferen

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award. Deze week kent veel hoogtepunten voor Deborah (Physical Business), verkeert Sanne (Single & Stijl) in huwelijkse sferen en stort Inge (HuurDeCatwalk) zich op haar nieuwe leven als zakenvrouw in spe. 

Deborah Monfils van Physical Business: motivatie en goede gewoontes

Wat een fantastische week! Veel vrienden spraken hun steun uit op Facebook of boden hulp aan voor mijn website. Het was geweldig om te zien hoeveel enthousiaste mensen mij (en Physical Business) succes gunnen. En daar draait het uiteindelijk om. Een goed concept kun je namelijk pas écht uitwerken als je een kring van mensen om je heen hebt die daaraan een steentje willen bijdragen.

Een ander hoogtepunt deze week, was het leuke bericht van iemand die ik begeleid. Al zes weken op een rij valt ze gestaag af door een gezond eetpatroon én goede gewoontes. Ze krijgt complimentjes van haar collega’s en haar zelfvertrouwen groeit enorm. Waar ik het meest trots op ben, is dat ze deze keer heeft gekozen voor een duurzame aanpak in plaats van snelle oplossingen. En snelle oplossingen: die zijn er veel. Iedere week komt er weer een nieuw dieet in het nieuws. Zo zag ik dat het beruchte tongue patch dieet uit Latijns-Amerika nu ook ons land heeft bereikt: afvallen door een gaasje van schurend materiaal op je tong te laten naaien. Door het gaasje wordt het eten van vast voedsel zo pijnlijk, dat je alleen nog maar vloeibaar voedsel verdraagt. Het resultaat? Je valt in een maand tot wel dertig kilo af.

Hoe krankzinnig het ook klinkt, laat het wél zien hoe gemotiveerd vrouwen zijn om af te vallen. De vraag is alleen: hoe kun je die motivatie op een gezonde manier omzetten in een blijvend resultaat? Bekend zakenman Jim Rohn zei: 'Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.' In eigen woorden: motivatie zorgt voor focus op je doel, en goede gewoontes zorgen ervoor dat je op het juiste pad blijft. En dat laatste wil ik met Physical Business bereiken.

Sanne Tummers van Single & Stijl: huwelijkse sferen

Hoe mijn afgelopen 'Single & Stijl week' eruit zag? Nou, die stond nogal in het teken van uhm… trouwen! Op het eerste gezicht misschien niet een heel voor de hand liggende combinatie, maar toch. Voor een magazine in het zuiden had ik de opdracht gekregen om een portrettenserie te maken van aanstaande bruiden en bruidegoms. Woensdag vond de fotoshoot plaats en interviewde ik onder andere the brides to be.

Daarnaast was ik afgelopen vrijdag de hele dag aanwezig bij het huwelijk van vrienden. Een mooie dag vol liefde en romantiek. En: ik genoot er volop van! Misschien meteen een goed moment om aan te geven dat het niet mijn bedoeling is om met Single & Stijl te pretenderen dat je beter af bent alleen of dat ik anti-huwelijk ben. Helemaal niet! Het gaat erom dat je van je tijd als single iets moois en waardevols maakt.

Tussen al het trouwen door, heb ik uiteraard ook nog tijd besteed aan het verder uitwerken van mijn businessplan. Of eigenlijk was het deze week nog meer mijn trouwe S & S inspirator Carlijn die actief met het door mij samengestelde plan aan de slag ging. Carlijn heeft sinds vorig jaar haar eigen bureau ‘Lek 2’ voor online marketingadvies. Daarom schakelde ik haar in voor het bouwen van de Single & Stijl website. Al vanaf het eerste moment is Carlijn erg enthousiast over mijn plannen en inmiddels is ze erg betrokken geraakt (en voor mij een belangrijke, haast onmisbare bron van ideeën en inspiratie geworden). En dat bleek afgelopen week weer, toen ze mij een professioneel uitgewerkt social media plan toestuurde waarmee we nu aan de slag gaan.

In de Marie Claire business bootcamp die ik eerder volgde met de negen andere finalisten van de Starters Award, hamerde topondernemer Eva Hukshorn er meerdere malen op hoe belangrijk het is om de juiste partners om je heen te verzamelen. Daarom bieden het plan en enthousiasme van Carlijn mij stof tot nadenken over een intensievere samenwerking in de toekomst of om nog even in ‘huwelijkse sferen’ te blijven, een ‘verbintenis’ met haar aan te gaan.

Inge Parée van HuurDeCatwalk: nieuw in businessland

Geduld is een schone zaak. Al bladerend door de laatste september issues, kan ik niet wachten om deze nieuwste creaties van designers te delen met alle modeliefhebbers. En hoewel mijn website al online staat, kan ik het belangrijkste (lees: de 'webshop') pas lanceren als ik mooie items op voorraad heb om te verhuren. Ondertussen blijf ik op zoek gaan naar investeerders, maar daarnaast zijn er genoeg andere zaken waar ik mij met plezier op kan storten.

Zo heb ik me afgelopen week aangemeld voor het zogenaamde Startup Weekend, dat in Groningen wordt georganiseerd in november. Startup Weekend is een wereldwijd netwerk van gepassioneerde managers en ondernemers die elkaar willen inspireren, kennis willen bijbrengen, ideeën willen uitwisselen en anderen willen stimuleren om hun dromen na te jagen. Een waardevolle toevoeging aan mijn nieuwe leven als succesvolle zakenvrouw in spe, als je het mij vraagt. Ik hoop daar ook een co-founder te vinden die - het liefst met ervaring in het ondernemerschap -  mijn HuurDeCatwalkteam kan versterken. Helaas moet ik nog een paar maanden wachten, maar ik heb er zeker zin in!

Daarnaast kwamen mijn vriendinnen deze week even langs. Hun berichtjes, aanmoedigingen en luisterende oren geven mij de energie die nodig heb om dit avontuur aan te durven, niet bij de eerste tegenslag op te geven en mijn geduld nog even te bewaren. Ik kom net kijken in de businesswereld, maar ik voel me (onder het motto: 'Geluk is het enige wat vermenigvuldigt als je het deelt') al zo gelukkig met waar ik nu sta. En binnenkort kan ik dat geweldige gevoel hopelijk delen met alle modeminners in ons land.

Starters Award 2013: stemmen

Stemmen op jouw favoriet? Dat doe je hier >