Jonna Works The News: werken tijdens je vakantie

Dit keer in Jonna Works The News: werken in je vakantie. Altijd bereikbaar zijn, ook tijdens je Franse glamping avontuur? Redacteur Jonna meent van ni

Jonna Works The News: werken tijdens je vakantie

Onlangs stuurde ING me een onderzoek dat bijna 4 op de 10 werknemers contact heeft met het werk tijdens vakantie. Shocking, toch? Dat zijn dus niet de big bosses wiens bedrijf door één duik in zee (lees: even niet bereikbaar) een megabeursval zou kunnen maken. Nee, het zijn mensen zoals jij en ik, van de postkamer tot de marketingafdeling die serieus denken dat ze ALTIJD bereikbaar moeten zijn. En het zijn mensen met bazen die vinden: het werk gaat altijd door toch, niet dan? 

Franse glamping aan zee

Toen ik aankwam op mijn Franse glamping aan zee, was de eerste vraag van de receptioniste: 'Wilt u wifi bij uw verblijf?' Toen we 'nee' zeiden, riep ze uit: 'Wat bijzonder, iedereen wil tegenwoordig wifi!'

Nu heeft mijn lief sinds kort een eigen bedrijf en had hij – onmisbaar als hij is – een Droam gehuurd (ik zeg steeds: drone, maar dat schijnt net even iets anders te zijn). Oftewel: een portable wifi-netwerk. Dus we speelden een beetje vals.

Vakantie en kakelverse roddels

Máár: mijn werkmail heb ik geen enkel moment gecheckt. Wel elke dag de roddels op Nu.nl, zodat ik direct wist dat baby George was geboren en Beyoncé haar wulpse lokken kort had geknipt.

Heus, ik weet dat veel werknemers het niet erg vinden als het werk tijdens de vakantie doorgaat. Maar ik wil werk-vrij zijn en dat moet ook kunnen, want hey, ik ben redacteur en niet de directeur. Het maakt me gelukkig om mijn hoofd leeg te maken, te dwalen en alleen maar bezig te zijn met wat we vanavond gaan eten. Als vanzelf, gaat mijn creativiteit stromen en vul ik een Moleskine boekje vol verse ideeën...

Onmisbaar, of toch niet?

Na drie weken vakantie opende ik pas weer mijn office inbox. Niet op zondagavond, maar echt toen ik daadwerkelijk weer op de redactie was. Ik had 498 berichten. En er zat geen enkele urgente mail bij. Ik voelde me enorm misbaar, en wowie: wat was dat een lekker gevoel.

Kans maken op een H&M voucher t.w.v. € 250? Gaat heen >

Jonna ter Veer (@jonnaveer) buigt zich in Jonna Works The News wekelijks op geestige doch inhoudelijke wijze over de (opmerkelijke) actualiteit.

Fotografie: Hans van Brakel en Rossi & Blake (portret)

Neem een exclusief kijkje in MC's modehok >

Modeminner in hart en nieren? Bestel MC's special: Fashion Shows >