Editors Style Blog: word een Parisienne

In MC's Editors Style Blog zie je wat zich achter de schermen afspeelt op de redactie én daarbuiten. Ditmaal: zo word je in drie stappen een ware Pari

Editors Style Blog: word een Parisienne

Vanaf deze week laten MC's redacteuren je in de Editors Style Blog zien wat zich achter de schermen afspeelt op de redactie én daarbuiten. Vandaag vertelt beeldredacteur Pauline (als demi-Parisienne) hoe je in drie stappen een Parisienne wordt.

When in Paris… Precies, dan wil je blenden met de locals, de echte Parisiennes met hun (tikje arrogante) savoir vivre en sublieme gevoel voor stijl. Hoe je dat doet? Ziehier, mijn driestappenplan:

1. Ken je beautygeheimen

In Parijs ga je heel naturelle de deur uit. Maar hier gaat een proces aan vooraf: 'faire sa toilette' heet dit ritueel, wat inhoudt dat je jezelf in de badkamer prepareert voor de dag. Want dat je maar zo weinig make-up nodig hebt, is omdat je je huid optimaal verzorgt met topproducten uit eigen land. Op elke hoek van de straat zit een 'pharmacie' (te herkennen aan het groen knipperende neonkruis). En als Parisienne heb jij alle producten al een keer geprobeerd en ken je de werkende bestanddelen beter dan de beautyfarmaceut in kwestie. Daarnaast slik je je het hele jaar door suf aan allerlei homeopathische beautypillen: voor je haar, nagels en alle andere lichaamsdelen. Kost wat tijd en geld, maar dan heb je een perzikhuidje waar je vous tegen zegt.

Beautygeheim

Mijn Parijse beautytip: de reiniger van Bioderma, Créaline H2O zonder parfum. Dit exemplaar wordt vrijwel tijdens elke Fashion Week backstage gebruikt door topvisagisten. Niet in Nederland te koop, alleen in Franse pharmacies (met het groen knipperende neonkruis) of op de site www.easyparapharmacie.com.

 

 

 

2. Dresscodes voor alle leeftijden

Als Parisienne ga je in je leven door verschillende radicale kledingfases. Ben je onder de 18 en woon je niet in het 16e arrondissement? Dan ben je een alto met vet haar en afgetrapte Dr. Martens. Woon je in het 16e, dan zie je eruit alsof je uit een Tommy Hilfiger-campagne bent gestapt. Tussen je 18e en zeg 35e levensjaar ontpop je je tot een mode-innovator die dient als inspiratiebron voor trendwatchers en modeontwerpers wereldwijd. Op het moment dat je een gezin sticht slaat je garderobe radicaal om naar wat ook wel getypeerd kan worden als de klassieke Parisienne look uit onze fantasieën: tijdloos, stijlvol en klassiek à la Parisian Chic, de ultieme stijlgids voor wannabe Parisiennes van topmodel Inès de la Fressange. In het weekend draag je dus een trui van marineblauwe kasjmier, ballerina's en een omgeslagen donkerblauwe jeans, en au bureau pumps, kokerrok en Chanel-tas. Aan jou de keus in welke levensfase en stijl je je wilt bevinden tijdens je weekend blenden met Parisiennes.

Mijn Parijse modetip: spaar voor een Franse designer bag en schaf haar aan in Parijs! Ziehier mijn allernieuwste aanwinst: de Chloé Marcie Bag - afgelopen weekend gescoord in de Parijse Chloé flagshipstore aan de fameuze  rue Saint-Honoré.

 

 

 

 

3. Eet en drink altijd met mate

In Parijs eet én drink je met mate. Al krijg je continu de meest goddelijke gerechten en topwijnen voorgeschoteld, het blijft bij wat knabbelen en nippen aan één glaasje van de beste bordeaux of bourgogne. Bij het bestellen van een dessert vraag je om een extra lepel, want een toetje deel je te allen tijde met je tafelgenote. Niet alleen omdat je je petieterige lijfje wilt behouden (wat toch vooral genetisch bepaald is), maar vooral omdat je als Parisienne als de dood bent dat je last krijgt van vreselijke indigestion: het niet-verteren van je net-geknabbelde maaltijd. Daarom begin je een aantal weken voor de kerstdagen  alvast met een pillenkuur tegen indigestion, omdat je weet dat er urenlang getafeld gaat worden bij je familie in de provincie (les provinciaux). Maar je zondigt ook op andere momenten, 's ochtends bijvoorbeeld wanneer je tijdens le petit déjeuner je croissant in een café au lait doopt: un plaisir dat je jezelf als rechtgeaarde Parisienne nooit en te nimmer ontzegt.

Mijn Parijse food tip: eigenlijk alles van Lenôtre, een patisserie en traiteur met de meest goddelijk macarons (veel beter dan Ladurée), chocolats, petits fours en luxe afhaalmaaltijden. Een (kerst)diner in Parijs met mijn familie is niet compleet zonder hapjes en ander lekkers van Monsieur Lenôtre!

 

 

Alles lezen over de carrièreperikelen van de nieuwe generatie op de kantoorvloer (lees: twintigers)? Check dan Pauline's blog (@ItsPaulineBee).

Fotografie: Hüsne AfsarBlouse: Second FemaleRok: Monique van HeistPumps: H&M

Check ook alle blogs van MC’s redacteuren op Creators of Desire >