Anouk Yve: Copenhagen Fashion Week

Anouk Bos, founder van bloggersnetwerk Creators of Desire, vertelt deze week over haar Deense avontuur tijdens Copenhagen Fashion Week.

Anouk Yve: Copenhagen Fashion Week

Anouk Bos, founder van bloggersnetwerk Creators of Desire, vertelt deze week over haar Deense avontuur tijdens Copenhagen Fashion Week. Onder het motto 'mixing business with pleasure' vloog ze naar Kopenhagen, 'haar' stad.

Kopenhagen en haar smørrebrød

Iedereen heeft wel een favoriete stad. Eentje die je vrolijk maakt, inspireert en waar je je ontzettend thuis voelt. Voor velen zal dat Parijs, New York of Londen zijn. Maar ik kies Kopenhagen. Ik ken de stad op mijn duimpje en voel me er als een vis in het water. Deens design, de heerlijke, donkere open sandwiches (smørrebrød) en niet geheel onbelangrijk: het mannelijk schoon. Er is geen enkele stad met zoveel knappe exemplaren per vierkante kilometer als in Kopenhagen (het is dat ik mijn eigen Viking al heb veroverd).

Copenhagen Fashion Week: mixing business with pleasure

Maar goed, Kopenhagen dus. Onder het motto 'mixing business with pleasure' vloog ik vorige week terug naar 'mijn' stad voor Copenhagen Fashion WeekSamen met mijn vriendin en sparringpartner Eva (van de Londense boetiek Bengt Fashion) had ik een volgepland programma van welgeteld drie dagen. Geloof mij: met onze blarenpleisters in de aanslag hebben we daar wat afgelopen, gefietst en gedanst. Van de Designer Remix show (gehouden in een immens aquarium) tot aan undergroud fashion feestjes in Kopenhagens bloedeigen Meatpacking District Kødbyen. Een afterparty hier en daar afgewisseld met shows, meetings en - toegeven - ook een beetje shoppen. It’s a hard knock fashion life.

Maar eerlijk is eerlijk, dit soort dagen zijn een aanslag op je gestel en conditie. Want tussen alle fijne momenten door was het bij tijd en wijle bloed, zweet en tranen. Veel reizen, weinig slaap en veel lopen. En dan ziet je fashionable look er lang niet meer zo mödisch uit. Hoe dan ook: met een handjevol nieuwe visitekaartjes en een aantal vervolgafspraken kijk ik terug op een geslaagde week. Wanneer je een eigen onderneming hebt, is het op orde hebben van je PR ontzettend belangrijk. Het woord zegt het al: Public Relations. Juist dit soort evenementen helpen je bedrijf op de kaart te zetten en dat kan veel voor je doen. De beste contacten maak je nog altijd face-to-face. Of zoals mijn eigen mental coach altijd zegt: netwerken is net werken.

Op de hoogte blijven van mijn avonturen als founder van Creators of Desire? Volg mijn editor’s blog.

Beeld: Anouk Bos

Jasje: Bimba y LolaShirt : Rag & BoneJeans : Levi's vintageSneakers: New BalanceTas: Saint Laurent