Starters Award 2013: shoot in 't Sir Albert

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award.

Starters Award 2013: shoot in 't Sir Albert

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award. Deze week krijgt Deborah (Physical Business) een boost energie na een paar tegenslagen, besluit Sanne (Single & Stijl) een 'switch' te maken en werkt Inge (HuurDeCatwalk) verder aan haar businessplan. Plus: de MC shoot in het Amsterdamse Sir Albert hotel.

Deborah Monfils van Physical Business: vallen en opstaan

Wauw, wat een tegenslagen! Deze week wilde ik mijn website laten bouwen, maar wat bleek? De offertes van websitebouwers geven veel hogere bedragen aan dan de advertenties op internet je doen geloven. Na een blik op mijn bankrekening en het lezen van testimonials over Wordpress, besloot ik zelf een website te maken. Ook dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zodra je namelijk ook maar iets naar eigen smaak wilt veranderen aan het thema, wordt aangeraden wat programmeertaal te leren. Het resultaat: een teleurstellende homepage en avonden vol met programmeertaalcursussen in het vooruitzicht.

Diezelfde week vroeg een topbankier me waarom ik ondernemer was geworden. Volgens hem was ondernemerschap: 80 uur per week werken, op een houtje bijten en te weinig of geen budget hebben om je ideeën uit te voeren. Ik dacht over zijn woorden na en kon eigenlijk niets anders dan het met hem eens zijn. Lange dagen? Check. Weinig geld? Check. Goede ideeën (lees: gave website) maar geen budget? Check.

Na nog een dag van geworstel met Wordpress, zat ik ontmoedigd voor de tv. Een documentaire op BBC2 over de afslankindustrie maakte daar echter snel een einde aan. Ik kreeg direct energie om er weer tegenaan te gaan. Het programma deed me eraan herinneren waarom ik dit pad had gekozen. Uit de documentaire bleek namelijk dat huidige diëten vaak slechts een tijdelijk effect hebben. Dit komt industrieleiders prima uit, want dat betekent uiteraard terugkerende klanten. Ze gaven toe dat alleen het veranderen van gewoonten en leefstijl een blijvend effect heeft. Precies datgene waar Physical Business om draait: het helpen van vrouwen met het invoeren van de juiste gewoonten zodat ze daar de rest van hun leven profijt van hebben. Na de documentaire besefte ik: ondernemerschap is geloven dat iets anders en beter kan. En daar wil ik me iedere dag voor inzetten!

Sanne Tummers van Single & Stijl: poseren voor de camera

Wat een week vol leuke reacties en acties was het! Ik moet bijna uitkijken dat ik me niet al te veel een winnaar ga voelen. Sinds ik maandag via social media kanalen het bericht over mijn nominatie de wereld in stuurde, heb ik een stortvloed aan leuke reacties ontvangen. Het bericht wordt sindsdien volop gedeeld, linkjes worden door vrienden en familie doorgestuurd en ik word in mijn omgeving veelvuldig aangesproken over mijn nominatie (dank daarvoor!). Niet gek dus, dat ik al een week lang loop te stralen.

Dat werd nog eens versterkt door de fotoshoot die afgelopen woensdag plaatsvond voor het oktobernummer van Marie Claire. Hiervoor meldde ik me vorige week woensdag in het nieuwe Sir Albert Hotel in Amsterdam. Een gave locatie en bovendien een super ervaring: ik werd aangekleed door een styliste, mijn nagels werden gelakt, mijn kapsel werd onder handen genomen en ondertussen werd ik geïnterviewd over Single & Stijl. Als freelance journaliste was het extra leuk om 'aan de andere kant' te mogen zitten.

Ietwat onwennig was het wel: voor de camera poseren (lees: blijven lachen en tegelijkertijd voorkomen dat je kaken verkrampen). Gelukkig stelde fotografe Hüsne mij op m'n gemak. Bovendien was deze middag de perfecte gelegenheid om de andere kandidaten - Inge en Deborah - te ontmoeten en onze ervaringen te delen. Verder heb ik mijn verblijf in de Randstad nog even verlengd om vrienden en familie op te zoeken en alles te laten bezinken. Ik heb besloten om de ‘switch’ te maken en mijn werk als journaliste te gaan halveren, zodat ik me kan focussen op Single & Stijl. Spannend! Maar daar kijk ik zeker naar uit na al die leuke reacties en nieuwe afspraken in mijn agenda.

Inge Parée van HuurDeCatwalk: Sir Albert vs Texel

Mijn hart ging tekeer toen de stemtool de lucht in ging en ik (en mijn idee) op Marieclaire.nl verscheen. Het ‘ideetje’ dat ik een paar maanden geleden had, was nu door heel Nederland te bewonderen. Er was geen weg meer terug en gelukkig maar!

Vrienden, familie en kennissen steunen mij massaal door mijn nominatie via social media te delen. Ik heb me ook volledig gefocust op het voeren van een online campagne, waarna ik met de website aan de slag ben gegaan. Deze moest meer 'HuurDeCatwalk' uitstralen: toegankelijk, simpel en toch classy. Met behulp van verschillende doe-het-zelf-filmpjes stond de tijdelijke website (de 'webshop' laat helaas nog even op zich wachten) al snel online.

Woensdag was de dag van de fotoshoot en ik had er zin in! Toen ik na 1,5 uur reizen was aangekomen in het mooie, luxe Sir Albert Hotel in Amsterdam begon mijn model-voor-één-dag-avontuur in hair and make-up. Nadat ik in mijn diepgroene jurk was gehesen en mijn killer heels had aangetrokken, was het tijd voor de shoot. Het was een geweldig leuke en leerzame ervaring, en: ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Helaas moet ik nog even wachten tot half september. Dan verschijnt de reportage - hoe spannend - in het oktobernummer van Marie Claire.

Na alle indrukken en inspanningen ben ik op de boot gestapt naar Texel. In een ontspannen setting heb ik daar verder kunnen werken aan mijn businessplan. Gelukkig kon ik ook nog tijd vinden om even uit te waaien op het strand. Ik ben weer klaar voor een nieuwe week.

Starters Award 2013: stemmen

Stemmen op jouw favoriet? Dat doe je hier >