Maroesja’s Beauty Bizz: scrubben zonder water

Beautyredacteur Maroesja schrijft wekelijks in Maroesja's Beauty Bizz over het reilen en zeilen in beautyland. Ditmaal: zo kun je scrubben zonder wate

Lees ook

Eén van de heerlijke voorrechten van mijn werk is dat ik weleens een spabehandeling mag uitproberen. Een absolute luxe (alhoewel ik ook eens ingesnoerd in een modderpakking somewhere op een industrieterrein heb gestaan, maar dit terzijde). De treat die ik in Nagomi Spa – de nieuwe spa van hotel Okura in Amsterdam – mag ondergaan is daarentegen fijn én bijzonder.

Hanakasumi-behandeling: scrubben en masseren in één

Voor zestig minuten mag ik me namelijk overgeven aan de Hanakasumi-behandeling: een bodyscrub én ontspannende lichaamsmassage in één. De scrub is vrij bijzonder, want die bestaat uit rijstpoeder dat ruikt naar kersenbloesem en lotus. Sowieso is het vrij bijzonder dat ik wórd gescrubt, aangezien ik alleen scrub als ik te veel tijd over heb en mezelf wil verwennen.

Lazy me?

Ik lig op de behandeltafel en met zachte washandjes strijkt de specialiste het rijstpoeder over mijn hele lichaam. Terwijl de gommage nog even op mijn huid blijft, worden mijn voeten ondertussen gemasseerd. Ik verwacht daarna plenzen met water om de scrub van mijn lichaam te spoelen. Of – lazy me – dat ik zelfs moet opstaan om het kersenbloesemgoedje onder een douche van me af te spoelen. Maar niets blijkt minder waar. Ik mag relaxed blijven liggen en de scrub wordt met zachte doekjes verwijderd. Zonder dat er ook maar een spatje water aan te pas komt!

Zenmomentje in de stad

Hoe mijn huid voelt, vraag je? Zo zacht als het fijnste zijden jurkje. Bovendien was er nergens meer een korreltje scrub te bekennen (wow!). En heb jij nu ook zin in zo’n superzacht huidje én zenmomentje midden in de stad? Via de website van Okura kun je de Hanakasumi-behandeling voor € 135 boeken.

Spawaardige scrubs

En omdat velen onder ons (inclusief mezelf) ‘recessionista-wise’ niet altijd naar een spa kunnen gaan voor een behandeling, deel ik graag mijn top 3 van spawaardige scrubs voor thuis:

1. Collistar Talasso Scrub, zeezout met essentiële aromatische oliën, € 49,15.

2. & Other Stories Rose Revival Body Scrub, alleen de geur (cederhout en rozen) brengt je al in de sfeer van een heuse spa-treatment, € 9.

3. Clarins Gommage Tonic Corps, aromatische scrub die daarnaast de huid verstevigt door de essentiële oliën, € 39,75.

Scrubben-shopping

Fotografie: Hans van Brakel, styling: Simone Dernee

Maroesja de Ruyter (@MissMaroesja) schrijft wekelijks in Maroesja’s Beauty Bizz over het reilen en zeilen in beautyland.

Portret Maroesja

Laatste nieuws

Zie ook