Jonna Works The News: make-up les van Barbie

Dit keer in Jonna Works The News: make-up les van 'Barbie' - ook wel bekend als Valeria Lukyanova - die zich weet om te toveren tot een waar poppetje.

Lees ook

freaky YouTube-filmpje afkijken? Het is dezelfde keuze die je maakt als je nét met jezelf hebt afgesproken dat dit nu toch echt het laatste stuk chocolade is. De drang om door te snaaien is te groot. Ik druk op ‘play’.

Valeria Lukyanova: kopie van Barbie

Barbie maakt het witte lijntje af onder haar binnenste ooghoek, waarmee ze was begonnen voordat ik op pauze drukte. Ik had over dit meisje – de Oekraïense Valeria Lukyanova – gelezen op internet. Ze is een exacte kopie van Barbie. Dezelfde wespentaille, pronte borsten, halvemaansbenen, helblonde lokken en zeeblauwe science fiction ogen. Het idee was om een mening over haar te vormen en daar dan een bloedslim blog over te schrijven.

Plastic fantastic?

In plaats daarvan ben ik totaal gefascineerd geraakt door haar make-up les. ‘Barbie’ heeft namelijk een filmpje online gezet waarin ze van seconde tot seconde laat zien hoe ze zichzelf van ‘mens’ naar ‘pop’ transformeert. Van nature is ze knap en niet plastic fantastic, vind ik. Al trekt ze wel een duckface met haar opgepompte lipjes. Haar ogen zijn klein. Ben benieuwd hoe ze dat gaat fixen.

Woeste oogschaduw

Eerst plamuurt ze zichzelf vol met foundation. Dan zet ze haar wenkbrauwen flink aan met een zwart potlood. Ik zou het niet durven, zo totaal over the top – maar hey, om Barbie te worden moet je in extremen denken. Nu komt het echte werk. Routineus pakt ze haar oogpotlood en zet ze de lijnen uit voor mega ogen. Die kleurt ze vervolgens eindeloos in met een smokey eye brush. Het ziet er best mooi uit, maar ik zie er nog geen popje in. Totdat ze woeste donkerblauwe oogschaduw pakt en haar hele ooglid onderpoetst. Welkom Barbie. Ik ben in extase.

Lady Gaga

Je kunt veel dingen van Miss Barbie vinden. Dat ze totaal krankzinnig en gestoord is bijvoorbeeld. Maar geloof mij, ze is een briljante make-up artist. Als ik Lady Gaga was, zou ik haar inhuren.

Shine in een fantastische outfit met hulp van H&M’s Style Advisor >

Jonna ter Veer (@jonnaveer) buigt zich in Jonna Works The News wekelijks op geestige doch inhoudelijke wijze over de (opmerkelijke) actualiteit.

Fotografie Rossi & Blake (portret)

Black fashion is coming your way >

Neem een kijkje achter de schermen bij MC’s fotoshoot >

Laatste nieuws

Zie ook