MC Daily News: les Prix du Parfum 2013

Op zoek naar een signature parfum? Stop met zoeken. Dit zijn 'les Prix du Parfum 2013': de door MC geselecteerde parfums van 2013 die hét hebben.

Lees ook

Op zoek naar een signature parfum? Stop met zoeken. Dit zijn de parfumprijzen van 2013, unaniem verkozen door MC’s beautyredacteuren van alle internationale edities.

Coco Noir van Chanel

Dit parfum is, zoals alle creaties van het huis, geïnspireerd door de voorkeuren van Gabrielle Chanel: Venetiaanse barok, haar liefde voor luxe en haar zwak voor zwart. Huisparfumeurs Jacques Polge en Christopher Sheldrake hebben een onweerstaanbaar parfum gemaakt. Een geur met hout en muskus in de basis en een slotakkoord van sandelhout, vetiver, patchoeli, vanille en musk. Het ravissante Coco Noir is chic en intiem.

Florabotanica van Balenciaga

Parfum-Florabotanica-Balenciaga

Florabotanica is een stijlvol en klassiek parfum in een hightech flesje. Het is Nicolas Ghesquière’s gedroomde eerbetoon aan de mooie, mysterieuze planten uit achttiende-eeuwse botanische tuinen: ‘De flacon moest een wetenschappelijke uitstraling hebben, met strakke lijnen en een spiegeleffect. Alsof-ie zo uit het laboratorium komt.’ Het resultaat mag er zijn! De voortreffelijke geur van Florabotanica is samengesteld door de fameuze parfumeurs Olivier Polge en Jean-Christophe Hérault.

La petite Robe noire van Guerlain

Parfum-La-petite-robe-noire-guerlain

Met La petite Robe Noire bewijst Guerlain dat je een erfenis briljant kunt uitdragen en verankeren in deze moderne tijd en daarbij ook nog kunt schitteren door originaliteit. Het silhouet van een elegante Parisienne, geschetst door Kuntzel + Deygas, siert de flacon (een kruising van de cultflacons van Mitsouko en L’Heure Bleue). De geur is een minstens zo gewaagde mix van donkere kers met vanille, iris, patchoeli en tonkabonen.

Jaloers op de lokken van Kate Moss? Zo krijg je ’t zelf voor elkaar >

Laatste nieuws

Zie ook