Starters Award 2013: de top 3

De top 3 van de Starters Award 2013 is zojuist bekend gemaakt en wij laten je kennismaken met de gezichten achter deze startups: Deborah, Sanne en Ing

Starters Award 2013: de top 3

De top 3 van de Starters Award 2013 is zojuist bekend gemaakt en wij laten je kennismaken met de gezichten achter deze startups: Deborah Monfils (Physical Business), Sanne Tummers (Single & Stijl) en Inge Parée (HuurDeCatwalk). In een wekelijkse blog houden zij je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award. 

Deborah Monfils van Physical Business: slank & sterk

Na een paar jaar in de financiële wereld gewerkt te hebben, maakte ik een aantal maanden geleden de balans op. Ik had een interessante baan bij de bank met veel doorgroeimogelijkheden, maar toch bleef er iets knagen. Ik kon mijn vinger er niet helemaal op leggen, maar een citaat van Ralph Waldo Emerson wel: ‘To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded.’ Met andere woorden: je leven is geslaagd als je een ander hebt kunnen helpen. Het sloeg de spijker precies op zijn kop. Ik besloot mijn baan op te zeggen en me te richten op mijn droom: een praktijk in voedingsadvies en begeleiding bij afvallen. Het zou de ideale combinatie zijn van mijn jarenlange interesse in voeding en mijn passie om mensen aan meer zelfvertrouwen te helpen.

Een paar weken nadat ik mijn baan had opgezegd, kwam de Starters Award voorbij. Precies op het juiste moment. Deze competitie zou mijn plan een geweldige boost geven. Op dat moment leek de top 3 zo hoog gegrepen, dat ik er niemand over durfde te vertellen. En nu is het zo ver! De top 3. Ik kan het nog altijd niet geloven. En reken maar dat het een boost geeft.

Na het goede nieuws mochten we meteen een pitch schrijven voor de online stemtool en deze week staat een fotoshoot en interview voor de volgende uitgave van Marie Claire gepland. Tussen alle afspraken door met de KvK, webdesigners, logodesigners en personal trainers, moet er ook nog campagne worden gevoerd. En dat laatste is nog het allerleukste. Ik hoef maar de woorden ‘Marie Claire’ te laten vallen, en mensen zijn geïnteresseerd. Ik krijg leuke tips en ideeën. Mensen vertellen me hun ervaringen met diëten. En wat ik merk: dit onderwerp leeft bij iedereen!

Sanne Tummers van Single & Stijl: alle singles opgelet!

Een, twee, drie: ‘send’...  Hoewel ik eerst vooral denk aan de dingen die ik ben vergeten (en beter hadden gekund), volgt er gelukkig snel een gevoel van voldoening: ik heb iets gedaan wat ik niet eerder heb gedaan. Mijn droom is nu vertaald naar een daadwerkelijk plan. En: ik heb over Single & Stijl nagedacht zoals ik er niet eerder over heb nagedacht (inclusief mijn kasstromen voor de komende vijf jaar - wat een bevalling was dat).

Met een heerlijk gevoel zet ik op een bloedhete zondag mijn computer uit als ik om 10 uur 's avonds - twee uur voor de deadline - mijn aangepaste businessplan doorstuur. Ongeacht hoe het gaat lopen, is dit al één van de meest waardevolle dingen die mijn deelname aan deze contest heeft gebracht. Single & Stijl is weliswaar bijna een jaar online, maar na een jaar ‘proefdraaien’ wordt het nu tijd de site te professionaliseren. Ik wil Single & Stijl van een blog met voornamelijk persoonlijke verhalen uit laten groeien tot een medium boordevol info voor singles die niet alleen bezig zijn met daten, maar veel meer willen weten.

Ik weet inmiddels dat ik grote stappen moet gaan zetten en mijn werkzaamheden als freelance journaliste anders moet inrichten om dit te kunnen realiseren (lees: een aantal zekerheden loslaten en ruimte maken voor dit nieuwe avontuur). Mijn nominatie voor de Marie Claire Starters Award is net even dat extra duwtje om die stappen te zetten. En wat ben ik daar blij mee! Dat heb ik daarom goed gevierd met champagne, een sloepvaartje op de Maas en geweldig veel leuke, lieve reacties van family & friends. Maar: er is werk aan de winkel. Mijn to-do lijst groeit met de dag en ideeënstroom is volop op gang. Kortom: ik ben er klaar voor, ik heb er zin in!

Inge Parée van HuurDeCatwalk: designerkleding voor iedereen

Het was op een regenachtige zondag in februari en de tv stond aan: Sex and the City The Movie. Toen gebeurde het: ik zag de (inmiddels bekende) scène, waarin Jennifer Hudson haar verslaving voor designertassen opbiecht aan Sarah Jessica Parker. Het geld om deze tas te kopen heeft ze niet, maar via de site Bag Borrow or Steal huurt ze deze gewoon. Ik zat meteen rechtop. Wat een geweldig idee! Wat nu als je ook designerkléding zou kunnen huren? Ik wilde dit concept, dat inmiddels succesvol is in Amerika, ook naar Nederland halen. Dit werd het begin van mijn avontuur, waarin ik mijn droom werkelijkheid laat worden.

Waar moet ik beginnen? Nul ervaring in het ondernemerschap en een hoofd vol ideeën. Deze gedachten op papier zetten werd mijn eerste stap: oftewel, het businessplan schrijven. Met behulp van internet en boeken van de bieb kwam ik een heel eind. Maar al snel diende de eerste uitdaging zich aan - de financiering. Ik zou de gehele collectie moeten inkopen en met het spaargeld op de bank kwam ik niet ver. Daarom ben ik vanaf het begin af aan al bezig geweest met het voeren van campagne - in zowel mijn directe als indirecte omgeving -  om zo potentiële investeerders te werven. Toen ik een paar weken later (met interessante connecties rijker) de advertentie van de Marie Claire Starters Award 2013 op mijn beeldscherm zag staan, werd dit doorzettingsvermogen ruimschoots beloond. Want slechts vijf minuten vóór de deadline stuurde ik mijn plan in en nauwelijks een maand later zit ik bij de laatste drie genomineerden!

Wauw, dat is nog eens een droom die uitkomt.

Starters Award 2013: stemmen

Stemmen op jouw favoriet? Dat doe je hier >