Rock je werkdag! 10 handige apps voor je smartphone

Voor een vliegende start van je werkweek: tien handige apps voor je smartphone. Ziehier, de meest downloadwaardige apps du moment - voor elke working

Rock je werkdag! 10 handige apps voor je smartphone

Voor een vliegende start van je werkweek: tien handige apps voor je smartphone. Ziehier, de door ons geselecteerde meest downloadwaardige apps - voor elke working girl.

1. XE Currency – gratisEen app die op basis van je locatie je munt bepaalt en de bijbehorende wisselkoersen. Handig voor een last minute koerscheck bij de pinautomaat op het vliegveld.

2. 2Do: Tasks Done in Style - € 8,99Met 2Do kun je een simpele checklist bijhouden met je to-do’s van de dag, maar deze handige tool kun je ook inzetten voor projectmanagement. Ietwat prijzig, maar dan heb je ook wat.

3. Uber - gratis'Everyone’s private driver', dát is Uber. Perfect voor de hooggehakte, drukke working girl. Selecteer de locatie waar je wilt worden opgehaald en binnen een paar minuten staat een gelikte zwarte auto met chauffeur voor de deur. Handig: je betaalt per creditcard, dus cash is no longer needed. Let wel: in Nederland vooralsnog beschikbaar in Amsterdam (en 35 andere steden in de wereld).

4. Google Hangouts – gratisEven een face-to-face meeting organiseren met trans-Atlantische collega's of zakenpartners? Met Google Hangouts is het zo geregeld: van een-op-eengesprekken tot een gesprek met tien collega’s (of vrienden). Eigenlijk Whatsapp, maar dan met video. Klik hier om de applicatie via iTunes te downloaden.

5. TED - gratis'Ideas worth spreading'. Download deze app, waarmee je alle TEDTalks in één overzicht terugvindt. Gegarandeerd dat je gemotiveerd aan je werkdag begint met deze shot inspiratie op weg naar je werk.

Check ook deze TedTalk van Meg Jay en jumpstart je carrière in 3 stappen >

6. Airbnb - gratisWaarom in een saaie hotelketen overnachten tijdens een zakenreis, als je ook in een toffe hipster loft van een local kunt overnachten voor de helft van de prijs? Daar is je baas blij mee, en: je kunt zelfs winst boeken door je eigen stulpje te verhuren tijdens je afwezigheid. Overigens voor al je andere tripjes (een weekendje weg, vakantie) ook zeer geschikt.

7. Field Trip - gratisField Trip is een lokale gids die je - op basis van je locatie - op de hoogte houdt van interessante dingen in de buurt: van een fijn restaurant tot aan een hippig event, architectonisch gebouw of must-see museum. Zodra je in de buurt bent van zo'n hotspot, ontvang je een melding. Superhandig! Downloaden via iTunes? Dat doe je hier.

8. ROOM for thought – gratisEen digitaal fotodagboek: je maakt op een vast moment op de dag een foto (waar de app je aan herinnert). Je hebt maar één kans om een perfect plaatje te schieten, dus geen geairbrushte selfies (helaas!). De app screent automatisch je locatie en de datum, plus: je kunt de foto van kort commentaar voorzien.

9. Simply Being – Guided Meditation for Relaxation and Presence - € 0,89Na een superdrukke dag kun je even relaxen (lees: mediteren) met deze app - aanbevolen door onder meer supermodel en gezondheidsgoeroe Miranda Kerr. Je kunt kiezen uit verschillende meditatiesessies van maximaal 20 minuten.

10. Marie Claire Nederland – gratisOk, toegegeven: het is geen app, maar wel het noteren waard. Voeg www.marieclaire.nl toe aan het beginscherm van je smartphone, met al het laatste nieuws voor de working girl with an eye for style: jij dus!