Maroesja’s Beauty Bizz: gekleurde mascara

Beautyredacteur Maroesja schrijft wekelijks in Maroesja's Beauty Bizz over het reilen en zeilen in beautyland. Ditmaal: gekleurde mascara.

Lees ook

Blauw, mintgroen, violet, brons en zelfs geel: je kunt je wimpers vele kleuren aanmeten. En hoewel deze opsomming wat hysterisch klinkt, kan een gekleurde mascara swipe je oogopslag en wimpers naar een stylish level liften (mits goed gedoseerd). Ik ga er deze zomer voor!

Mijn tips hoe je – óók at the office – gekleurde mascara draagt:

Feeling blue

  • Blauwe wimpers: hiermee wil je absoluut geen jaren ’80 look creëren. Hoe je die look op de juiste manier rockt? Door alleen je onderste wimperrand van een blauw laagje te voorzien en de bovenste wimperrand van een laag ‘gewone’ zwarte mascara.
  • Wat ook goed werkt en je look 2013-ish maakt: combineer het met een fikse eyeliner in dezelfde tint blauw als je mascara. Doe zowel je boven- als onderwimpers. Match deze opvallende ogen wel met je outfit, bijvoorbeeld: een cute pastelkleurig sixties jurkje.

Shoppen:
1. Inglot Colour Play Mascara Blue
, € 12

Sunkissed

Bronskleurige mascara: o-zo sexy. Een laagje brons op alleen de puntjes van je bovenste wimpers geeft een mooi, shimmery effect. En: het perfecte ‘accessoire’ voor bij een sundowner (en die leuke date).

Shoppen:
2. YSL Mascara Volume Effet Faux Cils Shocking Bronze/Black, € 31,90

Festival fever

Chanel (wie anders?!verraste ons deze zomer met een knalgele touch. Tijdens office hours niet de beste mascara qua kleurkeuze, maar een waanzinige eyecatcher tijdens dit festivalseizoen. Doen: combineer de gele mascara met een (dunne) zwarte eyeliner langs de bovenste wimperrand of zet zwarte stipjes met een oog potlood tussen de wimpers, om te voorkomen dat je er pips uitziet.

Shoppen:
3. Chanel Inimitable Waterproof Mascara Zest, € 30,50

Gekleurde-mascara-packshots(2)

Mascara’s
Fotografie: Dennison Bertram, styling: Marjolein Mos

Maroesja de Ruyter (@MissMaroesja) schrijft wekelijks in Maroesja’s Beauty Bizz over het reilen en zeilen in beautyland.

Portret Maroesja

Laatste nieuws

Zie ook