Deze vlechten zijn office proof én in een handomdraai te maken

Met een leuke vlecht in 't haar creëer je sexy-cool en sophisticated zomerhaar in een handomdraai. Office proof vlechten? Wij zeggen: doen!

Lees ook

Wie zegt dat vlechten niet office proof kunnen zijn? Met een leuke vlecht in ’t haar creëer je in een handomdraai sexy-cool zomerhaar en zie je eruit om door een ringetje te halen. Wij zeggen: doen!

Visgraat
Zo doe je dat: verdeel verdikkende lotion of mousse in je handdoekdroge haar. Föhn het droog terwijl je borstelt met een paddle brush – een grote rechthoekige borstel. Maak vervolgens een hoge of lage staart (wat je prefereert). Daarna verdeel je die in twee gelijke delen, rechts en links. Breng dan een klein plukje van het rechterdeel (van de buitenkant) over het rechterdeel heen en voeg dat toe aan het linkerdeel, aan de achterkant. Herhaal dit met de andere pluk en vlecht door tot het eind van beide plukken. Tot slot zet je het vast met een elastiekje in de tint van je haar.

Tip: wil je een fijnere visgraat maken? Gebruik dan kleinere plukjes haar tijdens het vlechten. En voor een warrig effect trek je met de punt van een kam wat plukjes uit de vlecht. Ideaal als je ’s ochtends moet haasten (of gewoon langer wilt uitslapen).

Vlechten-office-beauty-look-producten

 

De perfecte visgraatvlecht maken? Gebruik de REDKEN body full instant bodifier mousse (€ 27,20 voor 150 ml) voor haar met volume (en natuurlijk die mooie, volle, nonchalante vlecht). De KEVIN MURPHY FULL AGAIN verdikkende lotion (€ 22,30 voor 150 ml) is ook een aanrader: je haardos wordt voller (maar niet verzwaard) door de essentiële natuurlijke oliën.

Lage staartvlecht
Maak een nonchalante, lage staart. Zorg ervoor dat het haar bovenop volume heeft, door het niet strak naar achteren te borstelen maar losjes samen te pakken. Let wel: houd twee plukken vrij (één vanaf halverwege het haar bij je oor, en de andere pluk vanaf je hals). Zet de staart dan vast met een elastiekje. Wikkel eerst de lok die je vrij hebt gelaten vanaf je oor om de staart, wikkel dan de andere pluk eromheen. Probeer je lokken luchtig om de staart te wikkelen, tot halverwege de staart en zet deze vast met een schuifspeldje.

Tip: maak je haar wat losser met de punt van een kam en fixeer vervolgens met een neveltje haarspray. Et voilà!

Lees ook: Travel-outfit starterpack: deze items kan je niet thuis laten liggen

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook