Rock je werkdag! Stop met overwerken: neem een hond

Je laptop aan het eind van de dag niet dicht kunnen klappen. Aan dat ééuwige overwerken moet toch iets te doen zijn? Dat klopt! Neem een hond.

Rock je werkdag! Stop met overwerken: neem een hond

Je laptop aan het eind van de dag niet dicht kunnen klappen omdat je werk maar niet af komt. Voor de meeste working girls is dit een herkenbaar probleem. Aan dat ééuwige overwerken moet toch iets te doen zijn? Dat klopt! En het is niet moeilijk. Neem een hond.

Overwerken: Joline Jolinks remedie

Ontwerpster Joline Jolink zweert bij een hond als anti-overwerkmedicijn. ‘Ik heb een aantal keer op de hond van een vriendin gepast en merkte toen direct hoe fijn het is, zo’n wandelende klok met een mooi natuurlijk ritme. Je voelt de urgentie, dus je stopt gewoon met werken om uiterlijk half zeven (die priemende ogen!). Vooral de lange wandeling na de lunch is fantastisch. Vaak verlies je toch een beetje je concentratie, zo na het middaguur. Na een wandeling in stevig tempo voelde ik me altijd weer heel fris en energiek. Ook de zachte kop op mijn schoot tijdens een dag vol stress (voelen ze haarfijn aan) heb ik als rustgevend en troostend ervaren. Dus.’ Inmiddels vergezelt haar eigen hond Zoef Joline elke dag naar haar werk.

Inspiring Woman Joline beter leren kennen? Dat kan. Check het hier >

Meer innerlijke rust

Serena Marongiu is casemanager in de verslavingszorg. ‘Het werk in de verslavingszorg houdt nooit op. Steeds vaker moest ik afspraken met vrienden en familie afzeggen, ik had er op een gegeven moment echt genoeg van. Ik heb een hond genomen. Je slaat twee vliegen in een klap. Je moet ‘m iedere dag uitlaten: een afspraak met een hond kun je niet afzeggen. En dus stop je om half zes. Bovendien denk je tijdens het uitlaten aan alle dingen die je nog had moeten doen, maar heb je ook de tijd en ruimte om in te zien dat sommige dingen niet per se nú moeten. Ik werk nu drie tot vier uur per dag minder, heb meer innerlijke rust, word niet meer geleefd en bepaal zelf hoe ik mijn leven indeel.’