Maroesja's Beauty Bizz: zomerkapsels 2013

Beautyredacteur Maroesja schrijft wekelijks in Maroesja's Beauty Bizz over het reilen en zeilen in beautyland. Ditmaal: haar favoriete zomerkapsels 20

Maroesja's Beauty Bizz: zomerkapsels 2013

Ik ben regelmatig in de ban van nieuwe kapsels - om er vervolgens achter te komen dat mijn hoofd of haar er niet altijd bijzonder geschikt voor is. Gelukkig kan er ook een hoop wél. Ziehier, mijn favoriete zomerkapsels voor 2013. Voor iedereen met lang haar.

Gespot bij Paul Smith - Het Knotje

Het knotje kan kneiterhoog midden op je hoofd, precies achterop in het verlengde van je oren of nonchalant laag in de nek. Mijn favoriet deze zomer is die van Paul Smith - niet van Sir Smith himself - maar zoals de modellen het droegen tijdens de spring/summer show. Wat mij betreft een lekker luchtige hairdo tijdens het bezoeken van die Milanese kathedraal, Thaise tempel óf tijdens een verhitte businessmeeting.

Hoe je ‘m doet?

Verdeel een anti-frizz serum én een glanzende hairspray over het haar en föhn het droog. Dit maakt van je haar een stevige basis. Borstel je haar zo glad en strak mogelijk naar achteren en maak vanaf de hoogte van je oren een staart op het midden van het hoofd. Om de losse knot te creëren, geef je de punten van de staart een druppel hydraterende stylingcrème en toupeer je je staart een beetje. Draai daarna het haar losjes om de staart en zet het vast met speldjes.

Dit shop je

Redken Two Smooth 03, twee serums in één; gaat pluis tegen en geeft een zachte, gladde finish aan je lokken, €22 /  Moroccanoil Hydrating Styling Cream, de formule met arganolie geeft het haar een natuurlijke hold en een gezonde look, €35

Gespot bij Giles Deacon: De Beachlook

Hoe easy wil je het hebben als je aan strand je vakantie viert? Seasalt-sprays zijn niet voor niets geïnspireerd op het origineel: zeewater. Want bijna niets geeft je die sexy, nonchalante strandlokken als zout water dat doet.

Hoe je 'm doet?

Duik in zee en laat je haar aan de lucht drogen. Was je haar niet, maar spray of verdeel er met je handen een beetje (glans)serum over. Het voorkomt schade en uitdroging van het zout aan je haren en het geeft je haar net dat beetje meer glans. Perfect voor een nacht in een (beach)club.

Dit shop je

Toni & Guy Casual Texturising Sea Salt Spray, voor als je niet aan zee vertoeft, € 12,99 / Oribe Gel Serum, maakt het haar niet hard maar geeft wel een mooie glans aan je lokken, € 58

Gespot bij Holly Fulton - De Vlecht

Mijn favoriet is die van Holly Fulton, een smalle vlecht die je van de ene kant vanaf - ongeveer -  je oor, over je hoofd naar de andere kant vastzet als een natural haarband. Is je haar niet lang genoeg? Gelukkig zijn er goede neppers te koop om deze look mee te maken, o.a. bij Backstage in Amsterdam (www.back-stage.nl).

Fotografie: eigen beeld