Maroesja’s Beauty Bizz: sun, soleil, zon en zonnecrème

Beautyredacteur Maroesja schrijft wekelijks in Maroesja's Beauty Bizz over het reilen en zeilen in beautyland. Ditmaal: sun, soleil, zon en zonnecrème

Maroesja’s Beauty Bizz: sun, soleil, zon en zonnecrème

Het ziet ernaar uit dat-ie echt flink tevoorschijn komt de komende dagen. Niet de Californian sun, niet le soleil van de Côte d’Azur, maar tataaa: de Nederlandse zon. 

Gelukkig, want het zou toch zonde zijn als we die nieuwe hightech zonnecrèmes – vol beschermende, verzorgende mooimaakstofjes – alleen tijdens ons weekje Ibiza kunnen gebruiken. Mijn allround tips voor een zon-zorgeloze zomer:

Cityzon

Geschikt voor onverwacht terrasweer na het werk, een lunch – letterlijk – buiten de deur of die vaak vergeten ‘tussendoor’ zonmomenten onderweg van de ene naar de andere afspraak. Handig zijn de city uv-blocks die, uiteraard, beschermen tegen uv-stralen, maar ook tegen luchtvervuiling. En ze hebben de perfecte designer bag size!

1. Chanel UV Essentiel SPF 30+ (€ 45);

2. Clinique City Block Sheer SPF 25 (€ 26,25).

Strandzon

Zonnecrème en silky olie zijn de laatste jaren in opkomst, hebben een spf van 30+, en ze doen meer dan alleen je body beschermen tegen de zon. Ze zitten bomvol verzorgende stoffen, zodat ze de conditie van je huid zelfs verbeteren. Zeker als je dat volgens the rules elke twee uur doet:

3. La Mer The Reparative Body Sun Lotion SPF 30, hydrateert en gaat huidveroudering tegen (€ 110);

4. Lancaster Sun Beauty Satin Sheen Oil Fast Tan Optimmer geeft je direct een sexy glow en bevat het TAC-complex dat de melanine-aanmaak stimuleert (€ 31).

Festivalzon

Met een sunkissed teint heb je minder make-up nodig, en als het warm is gebruik je vaak ook minder foundation en poeder. Maar mócht je je zonder je basis toch wat ‘onzeker’ voelen, dan zijn deze – flirtwise – zonnecrèmes met een tintje jouw redding:

5. Sisley Stick Solaire Tinted SPF 30 werkt verzorgend en geeft een matte finish – in een easy stick dus (€ 81);

6. Vichy Zonnecrème Compact met Beauty-Effect SPF 30 is een compact foundation die supergoed beschermt: beauty & brains mét een handig spiegeltje, perfect voor in je festivalrugzakje (€ 21).

En psssst, ook als-ie niet schijnt, is er wel uv-straling. Dus ben je lang en veel buiten? Smeer ’m!

Maroesja de Ruyter (@MissMaroesja) schrijft wekelijks in Maroesja's Beauty Bizz over het reilen en zeilen in beautyland.

Fotografie: eigen beeld