MC Masterclass: Herman Kienhuis van Sanoma Ventures

Tijdens de MC Masterclass is Herman Kienhuis van Sanoma Ventures aan het woord die vertelt hoe je als succesvol ondernemer in spe aan de slag kunt gaa

MC Masterclass: Herman Kienhuis van Sanoma Ventures

Tijdens de MC Masterclass komt ook Herman Kienhuis aan het woord, Investment Director Sanoma Ventures, die investeert in veelbelovende start-ups, zoals modeveilingsite Vault79.com. Punten worden aan potloden geslepen, vingers gestretcht om driftig te gaan tikken. Want een groot deel van de aanwezigen heeft plannen voor een eigen bedrijf en hoopt de felbegeerde Marie Claire Starters Award te winnen. Herman Kienhuis zit dit jaar in de jury, dus de adem wordt ingehouden: waar zal Herman op gaan letten?

Dit zijn Herman’s belangrijkste selectiecriteria: 1. Is het een uniek idee? 2. Lost het een probleem op? 3. Is de financiële onderbouwing goed? In dat laatste is Herman extreem goed getraind. 'De grootste reden dat bedrijven failliet gaan is niet dat het product niet succesvol is, maar dat de financiën niet op orde zijn', vertelt de Sanoma Venture-man (wit shirt, jeans en als signature style een oldtimer).

'Maar het allerbelangrijkste', gaat hij verder, 'zijn de mensen áchter het bedrijf. Je investeert in ondernemers die nieuwsgierig zijn, die open staan voor feedback, die de drive hebben om zichzelf en hun bedrijf continu te verbeteren, die vol met ambitie zitten en die honderd procent focussen op dat ene plan.' Wijze les dus aan onderneemsters in de dop: heb de financiën op orde en draag uit wie je bent in je business plan, je woordkeuze, je uiterlijk, je service.

Herman’s ultieme personal branding tip: 'Het allerbelangrijkste voor een ‘go’ ben jij. Zorg dat de ander in JOU wil investeren.'

Alle tips & tricks van Herman Kienhuis weten? Lees zijn presentatie ‘Finding Funding’ op Slideshare. En MC's tip: houd morgen de website in de gaten. Dan vind je namelijk een opperhandig overzicht van de MC Masterclass sprekers terug op Marieclarie.nl. 

MC Masterclass: lees hier de tips over personal branding van Anouk Stegeman van Grolsch >