MC Daily News: AMFI's Garment Magazine, een ode aan de rok

Heet van de naald! Amsterdam Fashion Institute lanceert op 6 juli 2013 Garment Magazine, een ode aan de rok. Een moet-je-lezen tijdschrift dus.

MC Daily News: AMFI's Garment Magazine, een ode aan de rok

Heet van de naald! Amsterdam Fashion Institute (AMFI) lanceert over twee weken, op 6 juli 2013, Garment Magazine. Met Garment viert AMFI het 10-jarig jubileum van het jaarlijkse independent fashion magazine dat gecreëerd wordt door studenten. Wat Garment zo bijzonder maakt? Het magazine is gewijd aan de rok en de geschiedenis van dit kledingstuk. Een moet-je-lezen tijdschrift dus.

Garment Magazine

In Garment Magazine lees je interviews met onder andere Peet Dullaert, David Laport en Linda Erkens: vooruitstrevende designers als het aankomt op rokken. Ook zijn gesprekken met modekenners Diane Pernet en Sonny Groo in Garment te lezen. Bovendien komen fervent rokkendragers aan het woord: vrouwen die dag in dag uit rokken uit hun kledingkast trekken. De vier in het magazine te vinden fotoshoots en andere illustraties maken het magazine compleet.

Collectors item

Garment Magazine is ongetwijfeld een collectors items voor liefhebbers van independent fashion magazines; er zijn namelijk maar 4.000 stuks verkrijgbaar. Wil jij de presentatie van Garment niet missen? Haast je dan naar het afstudeerevent AMFI Transit op 5 juli in het World Fashion Centre in Amsterdam, waar je ook een speciale foto-expositie kunt aanschouwen in kader van het jubileum.

Ik wil AMFI Transit voor geen goud missen >

Lancering magazine

Voor de officiële lancering van het magazine ga je op zaterdag 6 juli naar de by AMFI Statement Store op Spui 23 in Amsterdam. Dit is ook het adres voor de productlijn die tijdens de zomermaanden verkrijgbaar zal zijn. Voor € 9,95 ga jij met Garment aan de haal. Naast de by AMFI Statement Store, kun je het tijdschrift ook kopen bij o.a. Athenaeum, Foam en magazineketen International Magazine Store (IMS) óf aanschouwen in het Foam Fotografiemuseum Amsterdam.

Garment op de iPad

Eerder een fan van mantelpakken? Download dan vanaf 1 juli het iPad magazine van Garment via: www.garmentmag.com/ipad.

Hoezee, expositie Couture Grafique is een maand verlengd >

Leer, strak lak en bondage-elementen: MoBA is in volle gang >