MC Daily News: werkplek zonder hiërarchie

Wel of geen hiërarchie? Wat zou jij ervan vinden als het hele kantoor meebeslist of je aangenomen wordt, opslag krijgt of wordt ontslagen?

Een werkplek zonder hiërarchie, is dat een creatievere en blijere werkomgeving? Wel volgens Menlo Innovations, een softwarebedrijf in Michigan. Maar wat zou jij ervan vinden als het hele kantoor meebeslist of je aangenomen wordt, opslag krijgt of wordt ontslagen?

Het hoofdkantoor van Menlo is een open, lichte ruimte waar iedereen bij elkaar zit. De enige deuren die er zijn leiden naar een kamer met belangrijke documenten en naar een vergaderruimte voor klanten die dat hele open ‘iedereen mag het zien en horen’ gebeuren niet zo je van het vinden.

Er zijn geen bazen, in ieder geval niet in de traditionele zin van het woord, en iedereen werkt in teams – die elke paar dagen wisselen om verveling tegen te gaan en de creativiteit te laten vloeien.

Feedback geven aan je collega-BFF onmogelijk? Nu niet meer > 

Elke ochtend komen alle, in sportieve casual kleding gehulde, werknemers in een kring bijeen staan (ze gaan niet aan een tafel zitten, want stel je voor dat iemand aan het hoofd terecht komt!). Eén voor één doen de teams die op dat moment samenwerken een stap naar voren en vertellen ze wat zij de komende acht uur gaan bijdragen. En aangezien er geen leidinggevenden zijn, wordt elke ochtend en groupe de strategie van het bedrijf uitgebreid besproken.

De salarissen van alle medewerkers hangen aan de muur for everyone to see. «Heel bevrijdend», aldus een Menlo-medewerker.

Het is in elk geval een verfrissende manier van werken in deze corporate wereld vol delegerende CEO’s, vinden wij. En bij Menlo Innovations willen ze niet anders meer.

Flexwerken met je gelijkwaardige collega’s? Dat doe je bij deze business hotspot >

Bron: nymag.com

Laatste nieuws