Inspiring Woman: Laura Muscas (pr-manager H&M)

Laura Muscas is pr-manager bij H&M en ontvangt dagelijks stylisten, journalisten en BN'ers in de showroom. Lees alles over Laura's baan én stijl!

Inspiring Women, ze zijn er genoeg. Op Marieclaire.nl vind je ze allemaal bij elkaar. In deze aflevering alles over de baan én stijl van Laura Muscas (28), pr-manager bij H&M.

MIJN BAAN
Na acht jaar gewerkt te hebben als persvoorlichter bij BNN, Veronica en Net5, ben ik sinds vorig jaar werkzaam als pr-manager bij H&M. Ik werk in hartje Amsterdam, op zowel het hoofdkantoor als in de showroom. In de showroom hangen onze allernieuwste collecties en ontvangen we de hele dag bezoek van stylisten tot aan journalisten en BN’ers. Je weet daarom nooit wat elke dag precies brengt. Bovendien vind ik de lanceringen van vele samenwerkingen fantastisch, bijvoorbeeld met onze nieuwe guest designer Isabel Marant.

MIJN WERKMOTTO
Blijf wie je bent! Het is vooral vermoeiend voor jezelf als je je anders voordoet. Daarnaast is het belangrijk om vooral plezier te hebben in wat je doet. Als je nagaat dat je zo’n 85% van je leven werkt, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je het leuk hebt, toch? Volg je intuïtie, luister naar je hart en dan kom je vanzelf waar je wilt zijn. Gezond verstand is immers de belangrijkste tool waarover je kunt beschikken. Zoetsappig misschien, maar het is wel waar!

MIJN KLEDINGSTIJL
Ik heb niet één look. De ene dag loop ik in een jurkje of op hoge hakken, terwijl ik de dag daarna mijn sneakers aantrek. Op een volgeplande dag met afspraken ga ik wel netjes gekleed. Sinds ik bij H&M werk, ben ik dan ook helemaal fan van de Modern Classic lijn. Deze lijn is speciaal voor de werkende vrouw die er zowel overdag als ’s avonds leuk en fashionable uit wil zien. Ideaal voor mij, aangezien ik vaak de helft van de week afspraken heb na werktijd. Ook dan moet mijn kleding ’s avonds comfortabel zitten.

Beeld Laura Muscas

MIJN BEAUTYREGIME
Hoewel ik niet echt een ochtendmens ben, neem ik ’s ochtends wel de tijd in de badkamer. Ik reinig mijn gezicht, doe wat dagcrème en vervolgens make-up op. Dat laatste bestaat trouwens alleen uit oogpotlood en mascara; ik houd het redelijk naturel. Toch ga ik zonder mascara nooit de deur uit. Lippenstift is meer voor de avond. De laatste tijd heb ik wel een soort obsessie voor nagellak gekregen. Geen winkel is meer veilig als ik voorbij loop.

MIJN FIKSE KLEDINGCRISIS
Haha, onze style advisor Sal! Salvatore is onze vaste stylist. Iedereen, zowel binnen als buiten H&M, kan hem bellen om een afspraak te maken in een van onze winkels. Hij reserveert een paskamerhoek voor je en je overlegt wat je wensen zijn, of waar je tegenaan loopt. Vervolgens gaat hij de winkel in en komt terug met een rek vol kleding. Het enige wat jij hoeft te doen is passen, en wat je leuk vindt dat kun je meenemen. Salvatore doet dit overigens geheel gratis, er zit ook geen minimale besteding ofzo aan vast. Ik vind het ideaal, en gebruik hem zelf ook veel als ik een kledingcrisis heb. Voor alle dames die ook eens advies willen: Salvatore is bereikbaar op 06-51670433!

Winkeleigenaar Nina Poot: ‘Je kunt niet succesvol zijn als je geen plezier hebt in je werk’ >

Tekst: Leonie Oude Elferink, fotografie: eigen beeld

Laatste nieuws