Maroesja's Beauty Bizz: Tanning Salon try-out

Maroesja's Beauty Bizz: Tanning Salon try-out. Redacteur Maroesja vraagt zich af hoe het er aan toe gaat in zo'n tanning salon. Moet ze echt helemaal

Maroesja's Beauty Bizz: Tanning Salon try-out

Fake it, until you make it… carrière-wise misschien een wat twijfelachtige uitspraak. Maar voor je zomerse teint een perfecte. Want hoe time manage je nou een all-overgebronsde look als je druk, druk, druk bent en je maar een weekje op Mallorca zit? Juist: de fake tan.

De airbrush tanning techniek is in mijn ogen de ultieme zelfbruinmethode. Direct zodra je op je vakantiebestemming bent paradeer je vol vertrouwen in je bikini over het strand, want: sunkissed en daardoor optisch slanker. Ik wil het! Tanning is bovendien very Califorian, want daar begrijpen ze überhaupt niet dat je nog in de zon gaat om bruin te worden. Waarom zou je je huid blootstellen aan schadelijke invloeden als je met een spray'tje ‘bruin’ veilig, snel en veel mooier bruin wordt?

Tanning Salon Try-OutIk mag in het kleedkamertje van de tanning-salon zelf bepalen hoeveel ik uittrek; compleet naakt of alleen een dun stringetje geven uiteraard het mooiste resultaat. Het voelt raar om straks naakt voor een volledig onbekende te staan, maar álles voor een zomers beauty-lichaam, dus ik ga voor de full monty. Immers: als ik toch een keer streeploos goudbruin kan worden, dan maar beter óveral. Toch blijf ik stiekem bang voor het eindresultaat. Het zou toch niet té donker worden? Of erger: misschien krijg ik wel een oldfashioned oranje-peentjes-teint?

Sunkissed of..Gelukkig wordt de hoeveelheid DHA (het zelfbruinen molecuul) aangepast aan je huidskleur (zo is er de keuze uit Ultra Light, Light, Medium en Dark). Het resultaat? Yes, ik ben overal sunkissed, precies wat ik wilde. Het blijft bovendien echt een hele vakantieweek zitten, ook al ga ik meerdere keren zwemmen in zee. Moet ik er wel bij zeggen dat ik voor de tanning mijn huid flink heb gescrubt én dat ik op het strand geprobeerd heb (schurend) zand op mijn lijf te vermijden. Bovendien bleef ik mezelf goed insmeren met een bodylotion en uiteraard een factor als ik ging zonnebaden. Kortom: een toptip dus, zo'n tanning salon, mits je deze tips in acht neemt. Ps: trek ruimvallende, zwarte kleding aan. En je mag pas na 10 uur douchen, ook iets om rekening mee te houden in je ‘dagplanning’.

Adressen1. T-Tans Amsterdam, Bosboom Toussaintstraat 50, Amsterdam, www.t-tans.nl2. Sunless Brown Leidsche Rijn, Oswald Wenckbachhof 26, Utrecht, www.sunlessbrown.webklik.nl3. Tanning City, o.a. Den Haag, www.tanningcity.nl

Een paar van mijn zomerfavorieten voor een DIY sunkissed huidje.

1. St. Tropez Gradual Tan Body in light, medium of dark, bodylotion die geleidelijk een kleurtje achterlaat van het high-end selftan-merk en bronze-expert. Dit merk verzorgt de mooie gebronsde huidjes van modellen bij de shows en Kate Moss is fan. En ik kan haar alleen maar gelijk geven, € 16,95.

2. L’Oréal Paris Schitterende Bruinende Verzorgingsgel, geeft naast een teint ook een subtiele, glans en shim-mer, €17,49.

3. Vita Liberata, een salon-tanning-merk om thuis je spraytan mee te verlengen, belooft 2-3 weken te blijven zitten, v.a. € 24,50.

 

 

 

 

 

Maroesja de Ruyter (@MissMaroesja) schrijft wekelijks in Maroesja's Beauty Bizz over het reilen en zeilen in beautyland.