Career Issues by Pauline Bee: 28 en nog steeds geen CEO

Pauline Bee (28) blogt wekelijks over de carrièreperikelen van de nieuwe generatie op de kantoorvloer: twintigers. Dit maal: 28 jaar en nog steeds gen

Lees ook

In december publiceerde het Amerikaanse tijdschrift Forbes voor de tweede keer de ‘30 under 30’-lijst. De ‘Innovators, disrupters and brightest stars of 2012’ werden ze genoemd, 450 in totaal. In eerste instantie was ik heel nieuwsgierig naar deze mensen: hoe hebben ze dit klaargespeeld? Oftewel: hoe zorg ik ervoor dat ik op deze lijst terechtkom? En het liefst binnen een jaar, want ik ben al 28.

Hoopvol begon ik aan de lijst ‘Media’, de meest haalbare bedacht ik me, want tenslotte het veld waarin ik werkzaam ben. Bij de nummer 2, Erica Anderson, kreeg ik al een astmatische piepadem: Erica is ‘manager news partnerships’ van Twitter. Erica heeft hiervoor bij NBC, MTV en CBS gewerkt.

Erica is 28 jaar. Erica is f**king 28 jaar!! Wat heeft Erica met haar leven gedaan?? Heeft Erica nooit genoten van haar jeugd? Is Erica nooit brak geweest? Is ze op haar 14e summa cum laude aan Harvard geslaagd om vervolgens na een stage bij CBS als CEO bij MTV te starten? Maar Forbes blijft verdacht stil over deze cruciale details.

Op zou ik niet zo in shock moeten zijn over Erica’s leeftijd: de lijst heet tenslotte under 30 en niet under 67 of iets dergelijks. Ik had dus kunnen weten dat Erica 28 zou zijn of nog erger: 27, zoals de nummer 9 van de media-hotlist, nieuwspresentatrice Kelly Evans van CNBC (die op haar foto overigens eerder 45 lijkt, vast door alle zware verantwoordelijkheden). Waar het op neerkomt: ik werd ineens geconfronteerd met het feit dat ik NOOIT op de 30 under 30-lijst terecht zou komen. En Erica en Kelly wel. Ik heb, kortom, gefaald in mijn leven.

Maar er is nog hoop: ik heb nog één kans om erop te komen en dat is de lijst van december 2013 (in december 2014 ben ik niet meer under 30). Ik moet als een gek aan de slag. Ik heb dus besloten dat ik dit jaar summa cum laude aan Harvard afstudeer, daarna bij NBC, MTV en CBS aan de slag ga en ten slotte Erica’s baan inpik. En dat allemaal in halfjaar tijd. Als ik dán niet door Forbes tot mediagoeroe nummer 1 word benoemd weet ik het ook niet meer.

Succes begint met een creatieve business card >

Lange werkweken en toch leuke dingen doen in je vrije tijd? Zo doe je dat >

Portret Pauline def

In Career Issues by Pauline Bee blogt Pauline Breeuwsma (28) (@ItsPaulineBee) over de carrièreperikelen van de nieuwe generatie op de kantoorvloer: twintigers. Check Pauline Bee’s blog op www.paulinebee.com.

Zelfverzekerd op je werk verschijnen doe je zo >

Laatste nieuws

Zie ook