Simone's Modeschool: Jeans

Fashion Director Simone Dernee geeft iedere maand les in een actueel modethema. Deze maand: jeans – en hoe het optimaal te dragen.

Simone's Modeschool: Jeans

Fashion Director Simone Dernee geeft les in een actueel modethema. Ditmaal: jeans – en hoe je het ultieme exemplaar kunt vinden.

Blue jeans are the most beautiful things since the gondola,’ zei de voormalige fashion editor Diana Vreeland van Harper’s Bazaar. Maar hoe vind je de perfecte jeans? Simone helpt!

Het vinden van je all time jeans is vaak een crime. Hij zit te strak, is wat te lang, maakt je bovenbenen dikker dan ze zijn. Maar geen nood, met deze zes tips gaat het je lukken!

1. Houdt niet vast aan de maat die je altijd hebt. Iedere jeans heeft aan andere pasvorm, zorg dat je op basis daarvan de juiste maat kiest.

2. Kijk naar de stand van de zakken. Als ze ver uit elkaar staan of horizontale naden hebben dan worden je billen steviger. Hint: Levi’s Curve ID jeans zijn tot in de puntjes afgestemd op rondingen.

3. Kies voor een mooi klassiek exemplaar zoals de varianten van 7 For All Mankind, dan zit je altijd goed! Ga een jeans met heftige gebleekte details uit de weg, zo creëer je onnodig volume.

4. Houd de lengtemaat in de gaten, te kort is not done. Daar krijg je kortere, dikkere benen van. Trendtip: opgerolde pijpjes.

5. Ga voor een flare-pijp, dan lijk je langer. Stijl ‘m af met een mooi paar hoge hakken en neem de schoenen in de juiste hakhoogte mee als je je jeans aanschaft.

6. Bij het dragen van een boyfriend jeans gelden er twee regels: zorg dat je ‘m op de heup draagt en draar er heels onder om het geheel af te maken. P.S. G-Star en Denham hebben briljante exemplaren.

Helemaal zin in een denimlook? Het gaat immers verder dan de broek alleen. Zie hier een fijne denimshopping >