Simone's Modeschool: De Bikini

Fashion Director Simone Dernee geeft iedere maand les in een actueel modethema. Deze maand: de bikini, met alles erop en eraan.

Simone's Modeschool: De Bikini

Fashion Director Simone Dernee geeft iedere maand les in een actueel modethema. Deze maand: de bikini.

BIKINI DO'S & DON'TSDoen: Accepteer je winterlijf (niet zo sexy, wit en een tikkie droog) en smeer met selftan!Niet doen: Loop niet spontaan een lingeriewinkel binnen voor een bikini. Je loopt het risico dat je ondoordacht bikini's gaat staan passen en dat zorgt hoogstwaarschijnlijk  vooreen ramptoestand in de paskamer. Mijn advies: spot thuis voor de spiegel je minder fleurige delen: grote of platte billen, buikje, geen taille en let erop dat je nieuwe aankoop deze niet te veel accentueert.

BODYTYPESSlankie: Een strapless bikini of bandeau in combinatie met een niet te hoog opgesneden broekje staat mooi op je atletisch lijf. Of kies een broekje met pijpjes, voor volume en vorm. Heb je kleine borsten? Kies dan een haltertop in één kleur of met strepen, plus een push-upeffect.Vol en romig: Kies een effen broekje en een gedessineerde top met decolleté. Een rugdecolleté kan mooi zijn, mits je strak bent. Voor de grote billen à la Beyoncé zijn kleine broekjes verboden. Niet te strakke touwtjes maken je heupen verbazend slank.Kort bovenlijf / benen: Een kort lijf wil een kleine bikini: hoe meer huid tussen top en broek, hoe langer het lijkt. Als je korte benen hebt, koop je een hoog opgesneden broekje.

Op het strand heb je niet veel nodig, alleen maar een leuke bikini, een luchtige kaftan en een paar mooie slippertjes. Wij gingen op zoek naar de leukste items voor jou. Shop hier de heilige drie-eenheid!

Illustratie: Hannah Barrow