Weekendnotes 24 mei – 26 mei

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Dit weekend: Fitzies pop-up cocktail bar en When Blue Blood Meets Art

Lees ook

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Dit weekend: Fitzies pop-up cocktail bar, When Blue Blood Meets Artists 2013 en Kirsty Mitchell’s fantasierijke expo!

Fitzies in pop-up cocktail bar in Tuschinski (23mei-26mei) The Roaring Twenties are taking over! Na het succes van The Great Gatsby, transformeert het prachtige Tuschinski theater ook in een heuse cocktailbar, extra opgeleukt met literaire traktaties, verrassende acts, cocktails en sexy bediening. Een twenties party, Jay Gatsby style.

When Blue Blood Meets Artists 2013 (24mei-6juni) Blue Blood, je weet wel, het Amsterdamse denim merk vroeg zes kunstenaars om hun interpretatie te maken van het Blue Blood logo: de kreeft. Die creaties vinden we terug op Dry Good denim jacks tijdens de expositie When Blue Blood Meets Artists 2013 in de Blue Blood PC142 store in Amsterdam. Van een heus lijnenspel tot dieren in surreële omgevingen, en dat alles op denim, wauwie.

Kirsty Mitchell in Morren Galeries Amsterdam (26mei-21jul) Als Britse fotograaf Kirsty Mitchell en Tim Burton een kind zouden maken, zou het een creatief genie zijn. De filmmaker en fotografe hebben namelijk dezelfde passie én talent voor het ongewone, het dromerige en het fantasierijke. Mitchell’s werk is meer dan alleen een bezoekje waard, je zou haast in de foto’s willen duiken om Wonderland met eigen ogen te ontdekken.

Een Nieuwe Lente – Studio AZIZ (25mei-13jul) Klaar voor een cocktail van generaties, materialen en stijlen? Arnhemse vormgever Aziz Bekkaoui ontvangt je met open armen in Corrosia voor zijn expo ‘Een Nieuwe Lente’. Buiten Aziz’s werk, vind je er ook heel wt werk van collega’s/ van 19 tot 94 jaar. Radicaal anders in wat ze doen, maar samen vertellen ze het verhaal van hun levensloop en hun visie op kunst. Aziz zijn moto? Kunstenaarschap kent geen grenzen.

Foto: Kirsty Mitchell

Laatste nieuws

Zie ook