17.00 What2Do with dinner: pasta met verse tomaten en rucola

Pasta is always a good idea. Dit gezegd hebbende maak jij vanavond Italian style pasta. En denk erom: hoe minder ingrediënten hoe beter.

Lees ook

Pasta is always a good idea. Dit gezegd hebbende maak jij vanavond Italian style pasta. En denk erom: hoe minder ingrediënten hoe beter. Voor de echte smaak van Italië haal je natuurlijk niets anders dan verse producten je keuken in, zodat je smaakpapillen niet meer weten waar ze het zoeken moeten. Met een draai, een slag en supersnel snijwerk laat jij die mediterrane mama’s wel eens zien wie hier de beste keukenkoningin is.

  • 4 grote rijpe tomaten
  • 1 volle tl zeezout
  • 2 el kleine gezouten kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 15 blaadjes basilicum, fijngesneden
  • 350 g verse pasta
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 handenvol babyrucola
  • 3 el extra vierge olijfolie

Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een schaal met het zeezout, de kappertjes, basilicum en peterselie. Roer voorzichtig door om alles goed te mengen.

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook, voeg de pasta toe en laat koken tot deze al dente is. Giet af en doe terug in de warme pan.

Voeg de Parmezaanse kaas, rucola en olijfolie toe aan de pasta, roer een paar keer en doe dan het tomatenmengsel erbij. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper, roer goed door en lepel de pasta in vier warme borden. Buon appetito!

 

Laatste nieuws

Zie ook