17.00 What2Do with dinner: gegrilde garnalen met peterselie en kappertjessaus

Vanavond laad je jezelf op met een vissig gerecht. Zo gepiept en lekker. Begin je werkweek goed met deze gegrilde garnalen en rock de rest van je werk

Lees ook

Na een lang weekend is het weer tijd voor een flinke dosis arbeid. Maar bij veel inspanning hoort fuel om de dagen door te komen. Begin je werkweek goed met deze gegrilde garnalen en rock de rest van je kantoordagen!

  • 1 el gezouten kappertjes, afgespoeld
  • handvol blaadjes bladpeterselie
  • 3 el citroensap
  • 150 g wilde rijst
  • 4 el boter
  • 20 rauwe reuzengarnalen, gepeld
  • groene salade, om erbij te serveren

Meng de kappertjes, peterselie en het citroensap in een kom en zet weg.

Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de rijst 30 minuten of tot de rijst gaar is en giet af. Doe terug in de warme pan tot het opdienen. Als de rijst nog tien minuten moet koken, verhit je 1 eetlepel boter en bak je de garnalen tot ze roze en gekruld zijn. Afhankelijk van hoe groot je koekenpan is, moet je dit misschien in verschillende etappes doen, terwijl je de gebakken garnalen tot het opdienen warm houdt op een voorgewarmd bord.

Laatste nieuws

Zie ook