Weekendnotes: 17 mei – 19 mei

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Dit weekend: o.a. Floating Fashion Week en Nike's 'We Own The Night'!

Lees ook

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Dit weekend: Floating Fashion Week, RIGHTABOUTNOW Festival en Nike’s ‘We Own The Night’ women’s run!

RIGHTABOUTNOW Festival (15mei-19mei) Voor alle kunst- en cultuurliefhebbers is er dit weekend genoeg te doen in het MC Theater in Amsterdam tijdens het RIGHTABOUTNOW Festival. Op het jaarlijkse festival van MC zijn niet alleen muzikanten te vinden, maar ook dansers, theatermakers en kunstenaars die je zullen verrassen. De aanwezige creatievelingen behoren absoluut niet tot de hokjesdenkers: met hun open mind mixen zij bestaande kunstvormen tot een geheel nieuw concept.

Expo Carli Hermès (15mei-20mei) Het silhouet van een naakt model, de projectie van een QR-code, spanning tussen fictie en realiteit… het klinkt wel als het werk van fotograaf Carli Hermès. Je kan zijn nieuwste werk ‘Reflections’ bewonderen op stand 3 op de KunstRAI, maar ook zijn meest iconische foto’s hangen netjes aan de muur. En Carli zou Carli niet zijn zonder video’s met de making of van zijn series.

Sinksenfoor (18mei-30juni) Sinksenfoor: dat zijn honderdvijftig attracties, meer dan duizend kermisbezoekers en dat allemaal in het chique Zuid van ’t stad. Het hippe Antwerpse Zuid trotseert de triestige regenbuien en bouwt zijn jaarlijkse kermis weer op. Weekendje Antwerpen gepland? Vergeet zeker niet langs de Sinksenfoor te lopen voor een pakje Belgische smoutebollen (oliebollen) of een gigantische suikerspin. Pret verzekerd.

We Own The Night (19mei) Trek die hardloopschoenen en high heels maar uit de kast, want aanstaande zondag kun je met Nike voor zowel een run als de fun gaan! Het Amerikaanse sportmerk organiseert namelijk de women’s run ‘We Own The Night’, die bestaat uit een parcours van tien kilometer. Alle deelnemende vrouwen zullen vanaf half negen ’s avonds door het Amsterdamse Westerpark hardlopen, waarna het event op een feestelijke manier zal worden afgesloten.

Floating Fashion Week (21mei-28mei) Noteert in uw agenda, fashion lovers: Floating Fashion Week is in aantocht! Vanaf maandag 21 mei kun je een week lang diverse events bezoeken tijdens deze modeweek, waaronder de Canal Catwalk. Dit event is een must-see, aangezien de nieuwste ontwerpen van getalenteerde designers worden getoond op een drijvende catwalk op de Amsterdamse grachten. Andere events die je kunt bijwonen, zijn Dutch Model of the Year en Dutch Designer of the Year.

Laatste nieuws

Zie ook