Vandaag gaan we je weer even aan het werk zetten. Maar het zwoegen in de keuken zal worden beloond. Haastje repje naar de toko en haal deze goddelijke ingrediënten in huis voor een exotische hap. Deze kip-papajasalade is voor 4 personen, dus haal binnen die gezelligheid. Meer behoefte aan een solo-avond op de bank? Tadaaa, je lunch voor morgen is klaar.
- 1 el tamarindepulp (check de toko voor deze bonen)
- 1 tl sojasaus
- 2 tl geraspte verse gember
- 1 el geraspte bruine palmsuiker
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1 grote Spaanse peper, zonder zaden, fijngesneden
- 350 g geroosterd kippenvlees, in stukjes gescheurd
- 40 g spinazie
- 1 rode papaja, geschild en zonder zaden
- 80 g pinda's, grof gehakt
- 1 kleine komkommer, in blokjes
- 2 el gebakken uitjes
- 2 lente-uitjes, diagonaal in dunne ringetjes
- handvol blaadjes munt
Vermeng de tamarinde met 3 eetlepels water en voeg de sojasaus, gember, palmsuiker, komijn en rode peper toe. Roer tot de suiker is opgelost. Roer de kip erdoor.
Leg de spinazieblaadjes op een schaal. Leg hier de in stukjes gesneden papaja bovenop en strooi er de pinda's, komkommer, uitjes en lente-uitjes over. Leg hier de kip op en verdeel de munt erover. Sprenkel de overgebleven dressing erover.