Weekendnotes: 10 mei – 12 mei

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Dit weekend: Urban Explorers Festival, Rhubarb week en de Rollende Ke

Lees ook

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Dit weekend: Urban Explorers Festival, Amsterdam Rhubarb Week en Het Weekend van de Rollende Keukens!

The Fashion World of Jean Paul Gaultier (10 febr-12 mei) Je hebt nog enkele dagen de tijd om Jean Paul Gaultier’s expo mee te pikken in de Kunsthal Rotterdam. Het enfant terrible van de modewereld showt er honderdveertig originele ontwerpen samen met video’s van modeshows, concerten, tekeningen, schetsen en foto’s van toonaangevende fotografen. Een korset of puntige behacup à la Madonna en Lady Gaga kun je nu gewoon in levende lijve zien.

Amsterdam Rhubarb Week (2mei-12mei) Rabarber: de rood-groene stengel die ooit zijn weg van China naar Europa vond langs de zijderoute. De groente wordt nog tot zondag in het zonnetje gezet door verschillende restaurants en bars. In het Conservatorium Hotel exposeren jonge kunstenaars werk dat geïnspireerd is op de mythische stengel. Mmm, we hebben plots ontzettend veel zin in rabarbertaart!

Het Weekend van de Rollende Keukens (9mei-12mei) Foodies, we hoeven het je vast niet meer vertellen, maar het is weer tijd voor de Rollende Keukens. Het Westergasfabriekterrein wordt omgetoverd tot één groot eetfestijn met tientallen mobiele eetgelegenheden én mobiele muziek. Van pizzawagen tot bbq-camper, dit openluchtrestaurant has got it all.

Urban Explorers Festival (10mei-12mei) Dit weekend komen stedelijke expedities, topacts en film, muziek en theather bij elkaar in Dordrecht op de Urban Explorers Festival. Een multidisciplinair festival waar de grenzen tussen wat kan en niet kan worden afgetast. Wil jij de stad op een alternatieve wijze verkennen en dingen zien waar je normaal aan voorbij zou gaan? Dan weet je wat je te doen staat: naar Dordrecht!

Laatste nieuws

Zie ook